szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Most kedveskedj a nyárutó legszebb virágaival!

Sulyok Józsefné, 2014. aug. 29.


Milyen virágokkal kedveskedhetünk nyár végén névnapjukat, születésnapjukat és egyéb eseményt ünneplő hozzátartóinknak?
Augusztusban, szeptemberben a következő virágok közül választhatunk: szegfű, dália, gerbera, kardvirág, margaréta, harangvirág és rózsa.

Most kedveskedj a nyárutó legszebb virágaival!

Dália

Közkedvelt mutatós virág. A kertnek, lakásnak egyaránt dísze. A dáliát legjobb délben szedni, éles késsel és nem ollóval, mert az olló roncsolja a szöveteket, és így a növény kevésbé tud vizet felvenni. Mielőtt vázába tesszük a virágot, a szárvéget még egyszer vágjuk le, hogy a növény vizet tudjon felvenni.

Célszerű a dáliák fejét vízzel gyengén bepermetezni. A szárról minden felesleges levelet távolítsunk el, nehogy levél kerüljön a vízbe, mert az azonnal elkezd rothadni és fertőzi a vizet. Az sem baj, ha teljesen lekopaszítjuk a szárat. Ebben az esetben másféle zölddel díszítjük. Ha kellőképpen gondozzuk a virágot, nemcsak az ajándékozás pillanatában nyújt örömet, hanem jó néhány napig kellemes színfolt lesz a lakásunkban.

Kardvirág

Szintén igen közkedvelt. Kard alakú levelei miatt kapta népies nevét. Sokféle színük és érdekes formájuk miatt a legkülönfélébb lakásokban is mutatósak.

Kora reggel vagy este vágjuk el, és ezután tegyük friss vízbe. Olyan virágokat vágjunk le, amelyeken csak az alsó virágtölcsérek nyíltak ki. Így sokáig lesz friss virágunk, mert a vízben fokozatosan kinyílnak a bimbók. A kardvirágnak hosszú szára van, tehát nagy vázába vagy edénybe tegyük, nehogy feldőljön, vagy vízhiánya legyen. Egyszínű vagy színes virágokból összeállított csokor egyaránt mutatós.

Margaréta

Különös helyet foglal el a sok tarka virág között. Csak fehér a színe. A mezők, rétek elmaradhatatlan dísze, már régóta meghonosodott a kertjeinkben is. A lovagkorban a határozatlanság virágának tartották. A lány, ha kérőjének nem tudott azonnal választ adni, margarétakoszorút tett a fejére, ami azt jelentette, hogy még nem döntött.

A margaréta ma már igen elterjedt növény. Gyors fejlődésűek, igénytelenek, gondozásért hálásak, nagy tömegben hozzák szabályos, fehér virágjaikat. Gondozása vágás után is igen egyszerű, a krizantém mellett a leghálásabb vágott virágunk. Szereti a bőséges, friss vizet. A szárának vágófelületét egy-két nap után újítsuk fel, az alsó leveleit szedjük le. Sokáig friss marad. Kicsi és nagy csokor egyaránt mutatós, kedves ajándék.

Kapcsolódó cikk:

Mit kell tennünk a szép és egészséges pázsit érdekében?
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia