szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Nappali

Így bánjunk ügyesen a feketével!

Így bánjunk ügyesen a feketével!
A fekete egy örök divatszín. Szeretjük, mert slankít, mert elegáns, és mert mindenhez passzol. A lakberendezésben azonban nagyon óvatosan kell vele bánni. A fekete markáns árnyalat, ennélfogva könnyen áteshetünk a ló túloldalára, és az összhatás a kellemes helyett a rémálom kategóriába fog csúszni.

Viszlát esküvő-para! - Ésszerű ötletek

Viszlát esküvő-para! - Ésszerű ötletek
Egy esküvő, és az azt követő lagzi igencsak meg tudja csappantani az emberek pénztárcáját. Ez tény, de az is igaz, hogy mi is sokat tehetünk azért, hogy kicsit olcsóbbá tegyük a nagy napot, méghozzá úgy, hogy az ünnepélyessége, és a szépsége se kerüljön veszélybe.

Készíts apró kertet saját kezűleg

Készíts apró kertet saját kezűleg
Mini kertet bárki létrehozhat, de igazán azoknak ajánlott, akik valami különlegesre vágynak, illetve azoknak, akik nem tudnak elszakadni a kertészkedéstől még a lakásban sem. Értelmezéstől függően telepíthetjük a kertbe is, de akár egyetlen cserépbe is, így biztosan találunk olyat, ami a mi ízlésünknek megfelel.

Ál kandallók a megtévesztés mesterei

Ál kandallók a megtévesztés mesterei
Ahhoz, hogy igazán mutatós tűzhelyünk lehessen, nem kell feltétlenül a tűzzel is összefüggésbe hoznunk a kandallónkat. Illetve csak egészen kis mértékben. Azok számára is van megoldás, akik a tüzet ugyan szeretik, ám az száraz fával, és a kormozással, tisztítással való vacakolást már jóval kevésbé. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak, ha kandallót szeretnénk, de egyedi elképzelések alapján

Díszpárnát mindegy kinek?

Díszpárnát mindegy kinek?
Lakásunk egyediségének kialakításában nem csak a színek és az anyagok játszanak szerepet. Sok esetben a kiegészítőkkel komolyabb hatást érhetünk el, mint az előzőekkel, csak ügyesen kell válogatni.

Pateroljuk ki az állatszőrt a lakásból!

Pateroljuk ki az állatszőrt a lakásból!
Kétféle embere létezik: aki tart kutyát vagy cicát, és aki nem. Ez utóbbit nem is nagyon lehet meggyőzni arról, hogy mennyire jó ezeknek a szőrgolyóknak a társasága, míg előbbi a világ minden kincséért sem mondana le róluk.

Függönyt vagy ne függönyt?

Függönyt vagy ne függönyt?
Ha függönyről van szó, akkor az embernek két dolog szokott eszébe jutni: egyrészt az árnyékolás, belátásvédelem, másrészt a díszítés. Azt azonban el kell ismerni, hogy sok esetben a kiválasztott „függöny” nem tölti be maradéktalanul mindkét szerepet, sőt, esetenként egyiket sem. Éppen ezért, amikor választunk, akkor ezt is szem előtt kell tartani.

Puha, kötött világ a lakásban

Puha, kötött világ a lakásban
A tél nem csak a karácsonyt, és az illatos készülődést jelenti, hanem azt is, hogy bizony meglepően hideg tud lenni. Ráadásul nem is kifejezetten arról van szó, amit ténylegesen érzünk, hanem arról, amilyen képzet kialakul bennünk. Amikor kinézünk az ablakon, akkor a legtöbb esetben sajnos nem a propagált, romantikus kép terül a szemünk elé, vagyis nem hullik éppen hatalmas pelyhekben a hó.

Kanapésakk – a bőrtől a szövetig, az elegánstól ez extrémig

Kanapésakk – a bőrtől a szövetig, az elegánstól ez extrémig
A lakások egyik legfontosabb részlete egy olyan berendezési tárgy, amit rendszerint nem csak egy-két évre, hanem évtizedekre vesszük, sőt, a legtöbb esetben talán csak egyszer cseréljük le, hiszen nagyon hozzánk tud nőni (és nem is olcsó mulatság). Fontos, hogy milyen kanapét választunk, hiszen mindig használni fogjuk, akár a családi társasozásról, egy baráti összejövetelről, vagy csak egy jó esti filmről van szó.

Egy nappalival több funkciót!

Egy nappalival  több funkciót!
Egy lakás rendszerint sajnos nem akkora, mint amennyi helyre szükségünk lenne. Térszükségletünk változó, hiszen ha otthon is dolgoznunk kell, vagy éppen egy gyerek érkezik a családba, akkor rögtön szeretnénk plusz néhány szobát. Ám mivel ez nem könnyen megoldható, marad egy másik praktikus, és jó megoldás: a nappaliból választunk le funkcionális sarkokat.

Legyen mindenkinek saját készítésű szőnyege!

Legyen mindenkinek saját készítésű szőnyege!
Szőnyeget lehet venni, és lehet felújítani, átértelmezni, de igazán eredeti darabunk akkor lesz, ha mi magunk készítünk egyet. Az biztos, hogy amikor valaki belép hozzánk, akkor leesik majd az álla, hiszen nem csak egyedi, de nagyon mutatós szőnyegeket lát majd, és nem talál majd olyan boltot, ahol ezeket be lehetne szerezni.

Díszítsünk óriási levelekkel

Díszítsünk óriási levelekkel
Egy ház igazi díszei a növények lehetnek, amennyiben ezt szeretnénk. Ahhoz azonban, hogy igazán mutatósak legyenek, és dzsungeles hangulatot tudjunk teremteni általuk, ahhoz bizony nem elég, ha csak egy-két növényt tartunk. De mi van akkor, ha többet nem akarunk, vagy nem tudunk gondozni, de a pompát nem szeretnénk mellőzni a lakásunkból. Nos ebben az esetben is van megoldás, hiszen a természetben fellelhetünk olyan gyönyörű növényeket is, melyeknek levele egymaga megadja az alaphangulatot.  

Fűtsünk fával elegánsan és olcsón!

Fűtsünk fával elegánsan és olcsón!
A mai fűtések már nagyon korszerűek, mégis sokan ragaszkodnak a hagyományos, fatüzelésű lehetőségekhez, vagy az azok illúzióját keltő villany, esetleg gáz vagy olajtüzelésű megoldásokhoz. Igen, a kályhák világába teszünk egy rövid kitekintést, és górcső alá vesszük, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal bírnak a legnépszerűbb fűtő megoldások.

Függönymustra: válassz ízléseset!

Függönymustra: válassz ízléseset!
Avagy a romantikusan hullámzó óriástól a praktikus farolóig. Ha az ablak a ház szeme, akkor a függöny a szemöldök – szokták mondani. De ahogyan a szemöldök esetében, a függönyöknél is rengeteg variáció és kivitel közül lehet választani.

Játék a centikkel: a térnyerés iskolája

Játék a centikkel: a térnyerés iskolája
Hazánkban a lakások mérete finoman szólva is elmarad a hollywoodi filmekben látottakénál. Ebből adódóan különleges megoldásokra, és ügyes trükkökre is szükségünk lehet, hogy a rendelkezésre áll teret egy kicsit manipuláljuk. Ezt fizikailag megtenni drága, és sokszor nem is lehetséges, ám optikailag mindig van lehetőség egy kis trükközésre.

Így készíts 4+1 díszes kaspót!

Így készíts 4+1 díszes kaspót!
Ahhoz hogy igazán szép virágtartóink legyenek, nem kell feltétlenül a cserepekkel bajlódnunk. Hiszen a piac telített a szebbnél szebb kaspókkal, amik – bár az áruk horror kategória – ellátják a díszítő feladatot. Sokan azonban nem ezt szeretnék.

Szőnyegmustra – a jó lábalávaló titka

Szőnyegmustra – a jó lábalávaló titka
A szőnyeg a lakás szép dísze, fontos tartozéka, és hangulat egyik megteremtője. Ma már annyi féle darabból válogathatunk, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Segítségül megpróbáljuk kategorizálni egy kicsit a szőnyegeket.

Így lesz a kert a lakás része!

Így lesz a kert a lakás része!
Az emberek szeretnek nagyobb terekben élni, ennek azonban vannak határai, jellemzően anyagiak. Hiszen egy 200 nm-es ház valóban gyönyörű, de az építtetése, fenntartása, és nem utolsó sorban a takarítása már nem olyan egyszerű és olcsó. De mi lenne, ha a kertet kapcsolnánk ügyesen a házhoz?

Az ízléses tévé szekrények titka

Az ízléses tévé szekrények titka
A nappali egyik fő eleme rendszerint a tévé. De ez az eszköz nem áll csak úgy magában, hanem szekrényen, tartón kap helyet. Így pedig adódik a kérdés: hogyan találhatjuk meg a legideálisabb tévé szekrényt

Készíts hekkelt bútorkokkal tökéletes lakást!

Készíts hekkelt bútorkokkal tökéletes lakást!
Az ember a bútorokkal kapcsolatban ritkán hallja azt a kifejezést, hogy hekkelt. Pedig itt is létezik, csupán egy egészen kicsit mást jelent. Míg egy számítógépes program esetében ez a szó azt fedi, hogy a programot feltörik és belenyúlnak, addig a bútorok esetében a törés elmarad, de itt is változtatnak egy-két dolgon.