szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Nappali

Így lesz virágzó nappalink!

Így lesz virágzó nappalink!
Mindannyian szeretnénk szép szobanövényekkel díszíteni otthonunkat, munkahelyünket. Mégis megtörténik, hogy frissen vásárolt vagy ajándékba kapott növényünk élete néha igen rövid lesz. Rossz helyre állítják, helytelenül gondozzák. Mit kell tennünk ahhoz, hogy sokáig örülhessünk növényeinknek, hogy szépen fejlődni, növekedni, virágozni lássuk kedvenceinket?

Így lesz előkelő kaktuszkerted majd télen is!

Így lesz előkelő kaktuszkerted majd télen is!
Egy igazán különleges kert létrehozásához bizony nem elég a könnyen elérhető és gondozható növények közül válogatni. Ehhez a projekthez olyan szépségek kellenek, amikkel nem csak a környezetünkben nem lehet találkozni, hanem még a különlegesek között is különlegesek.

Így legyen otthonodban a víz az úr!

Így legyen otthonodban a víz az úr!
Sok lakásnak megvan az alaphangulata. Van, ahol a keleti hatás érződik erőteljesen, és van, ahol Afrika köszön vissza a kiegészítőkön és a díszítésen keresztül. De mi a helyzet akkor, ha mi olyan szobákat szeretnénk magunk körül tudni, ahol a víz az úr?

Így varázsolj romantikus hangulatot és süllyesztett életteret!

Így varázsolj romantikus hangulatot és süllyesztett életteret!
A szinteltolások egy lakásban egészen különleges hatásokat hozhatnak létre. Arról már volt szó, hogy hogyan emelhetünk meg egy-egy részletet, most azzal foglalkozunk, hogy milyen az, amikor éppen a fordítottjával dolgozunk, vagyis süllyesztünk egy adott szobaszakaszt.  

4 variáció - Víz a nappaliban

4 variáció - Víz a nappaliban
A víz minden élet forrása, az embereknek is egy nagyon kedvelt közege. A közelsége – ha valakinek nincs nagyon rossz emléke vele kapcsolatban – nyugtatólag hat az idegekre, és segít ellazulni. Csakhogy egy egyszerű szobában a vizet megjeleníteni nem is olyan egyszerű feladat, lévén hogy a nedvesség soka esetben nem összeegyeztethető a nappalival.

7 csodaszép levéllel díszítő növény

7 csodaszép levéllel díszítő növény
A dísznövények közül több is, annak ellenére, hogy virágzik és termést érlel, mégis a levéldísznövényekhez sorolható, mert a virágok és a termések színe, mérete jelentéktelen figyelmünket nem keltik fel vagy gyorsan elvirítanak. Állandó és fő díszük a különböző színű és alakú lomblevelűek.

Mit kezdjünk a nagy belmagassággal?

Mit kezdjünk a nagy belmagassággal?
Egy kifejezetten nagy belmagassággal rendelkező tér akár nagyon jó is lehet, de sajnos megvannak a maga rossz tulajdonságai is. Ha ilyennel kerülünk szembe, első körben azt kell eldöntenünk, hogy tetszik-e egyáltalán a tér, esetleg túlontúl szellőssé tesz azt.

Csodálatos virágállványok könnyen, olcsón, gyorsan

Csodálatos virágállványok könnyen, olcsón, gyorsan
Kültéren virágokat tartani nem nagy kihívás. Az elrendezés is nagyon könnyű, és azzal sincsen semmi baj, ha a cserepekből a víz a talajra folyik, hiszen majd beissza a föld. A lakásban ellenben már nem olyan egyszerű ez a feladat.

Trendi kalitkadíszek

Trendi kalitkadíszek
Egy ideje egy elég érdekes kiegészítője akad a trendi lakásoknak. Ez pedig nem más, mint a madárkalitka. Persze nem azokról van szó, melyek nevüknek megfelelően állatok tartására alkalmasak, sokkal inkább barokkos eleganciával megalkotott, de funkció nélküli darabokról. Ennek ellenére népszerűek, hiszen dekorációs értékük tagadhatatlan. Hogy mégis mire lehet őket használni?

Apró nappali nagy tér

Apró nappali nagy tér
Sajnos egy alapvetően kicsi helyiséget naggyá tenni, falbontás nélkül, nem lehet. De ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit ne javíthatnánk a megjelenésén. Hiszen az sem mindegy, hogy amikor az ember lehuppan a kanapára, és körbenéz, akkor egy lukat lát, vagy úgy érzi, egy kellemesen tágas szobában van. A hatást mindenhol el lehet érni, nem kell hozzá más, csak néhány apró trükk.

Készítsünk kötélből rattan bútorokat, kiegészítőket!

Készítsünk kötélből rattan bútorokat, kiegészítőket!
A rattan bútorok igencsak drágák, bár tény, hogy nagyon mutatósak. De nem kell annyira a pénztárcánkba nyúlni, ha a fonás művészetét spárgával, vagy kötéllel helyettesítjük. Ebben az esetben nem csak egyedi, hanem kézzel készült remekekre cserélhetjük a megunt dolgainkat, vagy készíthetünk szemétnek hitt tárgyakból mutatós kiegészítőket.

Hogyan válasszak? - Modern ülőgarnitúrák

Hogyan válasszak? - Modern ülőgarnitúrák
Amikor a modern ülőgarnitúrák kerülnek szóba, sokan nem is nagyon tudják, hogy miről is van szó. Ez persze nem csoda, hiszen az ember nem figyeli a széktrendeket, mert nincsen rá szüksége. Ám amikor elkezdünk keresgélni, hogy lecseréljük a régit, akkor kistányér méretű szemekkel konstatáljuk, hogy mik is vannak, hogy könnyebb legyen a válogatás, lássuk, hogy hogyan is alakul a választék a különböző szempontok szerint.

Marokkó vonzásában - Casablanca a nappaliban

Marokkó vonzásában - Casablanca a nappaliban
A keleties lakberendezés, és persze az életstílus is, egyre jobban terjed az egész világon. Az ívelt formák, a rengeteg textil, és a sejtelmes, varázslatos hangulat mind olyasmi, ami bárhol szívesen lát az ember. De a legtöbb esetben csak Indiába, esetleg Kínába kalauzolnak el bennünket, ami érthető, abból a szempontból, hogy ezek valóban keleten vannak, de egy kis ország meghúzódik délen is, Afrikában, ahol a keleties hangulat és a titokzatos megjelenés elsöprő erővel hat az emberre.

Dzsungel hangulat a szobában

Dzsungel hangulat a szobában
A természet szerelmesei gyakran szembesülnek azzal a dilemmával, hogy bármennyire is igyekeznek, az otthonuk nem lett elég „zöld”, nem adja vissza azt a természet közeli hangulatot, amit szeretnének. Nos, nekik íme egy-két ötlet ahhoz, hogyan készítsünk dzsungel hangulatú belső tereket.

Ízléses tévé falak

Ízléses tévé falak
A lakások egy fő helyisége a nappali. Itt történik a beszélgetések nagytöbbsége, ide ülnek le a barátok, és akár az üzletfelek, és a családi mozizásoknak is ez ad teret. Jellemzően az egyik központi eleme a tévé, amit nem csak úgy letesznek egy sarokba. A jól megalkotott körítéssel a készülék nem csak szép lesz, hanem a térben jelentkező uralkodó szerepét is csökkenthetjük.  

Januári virágok a kertben

Januári virágok a kertben
Amikor az ember kilép a kertbe januárban, akkor jobb esetben azt látja, hogy mindent hó fed, rosszabban pedig azt, hogy minden csupasz, és kopár. Bár tisztában vagyunk vele, hogy ez a pihenés időszaka, és nemsokára minden újra virágba és zöldbe burkolózik, de ez csak keveset enyhít a lehangoltságunkon.

Görögös szobabelsők

Görögös szobabelsők
Hogy mivel érhetünk el olyan hatást a saját lakásunkban, mintha az istenek és félistenek mediterrán birodalmában lennénk? Alapvetően természetesen a jellegzetes színekkel, de persze van még egy-két dolog, ami segítségünkre lehet.  

Karácsonyi díszek saját kezűleg

Karácsonyi díszek saját kezűleg
Sokan sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy minden egyes évben díszeket vegyenek. De talán ez nem is akkora gond, hiszen nem is kell, hogy tonnaszám álljanak otthon, a karácsony kivételével teljesen haszontalan gömbök, elég az is, ha átalakítjuk a meglévőket. Sőt, akár mi magunk is készíthetünk egyet-kettőt, vagy akár egy komplett készletet is, hiszen nem kell hozzá sok dolog, csak egy kis idő, némi kézügyesség, és sok-sok vidámság.  

Fényfüzér 1X1

Fényfüzér 1X1
A karácsonyi hangulat megteremtői közül bizony nagyon előkelő helyt tudhat magáénak a fényfüzér. Ma már azonban hihetetlen mennyiségű, és persze különböző kivitelű darabokból válogathatunk, így elég könnyű mellényúlni. Lássuk, hogy mik a legjellemzőbbek a boltok polcain.

Kandallók – klasszikus vs modern

Kandallók – klasszikus vs modern
Ahhoz, hogy valakinek szép és mutatós kandallója lehessen, szinte nincs is másra szüksége, mint egy igényesen kialakított mélyedésre a falban. Vagy mégsem? Hiszen napjainkban már olyan megoldásokat használnak az ilyen „dekortüzek” megmutatásához, amit nem is hinnénk.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia