szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ne szeresd túl! Trágyázd a növényt szakszerűen

Sulyok Józsefné, 2015. márc. 25.


A tavaszi sarjadás előtt a zöld és virágos növényeknek új erőre van szükségük, ezért elengedhetetlen a megfelelő tápanyaggal való ellátás.

Ne szeresd túl! Trágyázd a növényt szakszerűen

A táprúd hosszabb időn keresztül adja le a tápanyagokat, amit a gyökérhez közel kell elhelyezni. Növényvédő szerekkel is kombinálhatjuk, így a kártevők ellen is hatásosak.

A tápoldat mindenhol beszivárog a földbe. Általában gyakrabban kell adagolni, 2-4 hetente.

Az önszabályozó műtrágyákkal hónapokra ellátjuk a dísznövényeket. Egy pálcával lyukat fúrunk a gyökérzet közelébe, beletesszük a golyókat, majd földdel betakarjuk és megöntözzük. A golyók száma a cserép méretétől függ. Átültetéskor közvetlenül a gyökérzónába is el lehet helyezni a golyókat. 

A granulált műtrágyák használatának előnye, hogy többféle tápanyagot is tartalmaznak harmonikus összetételben, így biztosítják a növények egészséges fejlődést. A mikroelemek segítségével jobb kondícióba kerül a növény. A hatóanyagok a növények számára könnyen felvehetőek és nem tartalmaznak káros nehézfémeket. Termékeink használatával a növények jobban ellenálnak a betegségeknek és kártevőknek, valamint jobban hasznosítják a rendelkezésre álló vizet.

Kapcsolódó cikk: Kiskerti utazás hónapról hónapra
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!