szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Nevezzük át! Dohányzóasztal egyedi kivitelben

Scheftsik Tamás, 2014. máj. 26.


A dohányzóasztal szinte minden nappalinak az egyik központi eleme. Ezért, ha szeretnénk, hogy igazán egyedi, és az ízlésünket tükröző legyen, akkor készítsük el mi magunk!

Nevezzük át! Dohányzóasztal egyedi kivitelben

Kép: www.home-dzine.co.za

Az örök kedvenc

A raklapbútorok egyszerűen megunhatatlanok. Még akkor is, ha tudjuk, hogy az igazán mutatós darabokhoz vadiúj raklapok kellenek, így pedig már nem is olyan olcsó a kivitelezésük. De persze ha találunk jó állapotú, csak éppen koszos raklapot, az is tökéletesen megfelel a célnak. Ebben az esetben még el kell mennünk egy üvegeshez, és a méretnek megfelelő üveg, esetleg tükörlapot kell vágatnunk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor még a barkácsboltot kell útba ejteni, és kerekeket venni, hogy az asztalunk könnyen mobilizálható legyen. Alaposan csiszoljuk le a raklapot, majd pácoljuk, lakkozzuk, esetleg fessük, ahogyan nekünk tetszik. A konyhából egy már nem használt szilikon eszközt daraboljunk fel több kisebb részre. Ezek fogják megakadályozni, hogy az üveglap elcsússzon a fán. Alulra szereljük fel a kerekeket, tegyük rá az üveget, és már kávézhatunk is!

Ajtó és ablak

Amikor nyílászárókat cseréltetünk, sokszor rossz nézni, hogy a gyönyörű, rusztikus fa ajtók és ablakok a szeméttelepen végzik. Pedig egy kis munkával tökéletes asztalkákká alakíthatóak. Mindenekelőtt le kell csiszolni a felületet. Ezt még akkor is meg kell tenni, ha tetszik az „elhasználódott” kinézet, mert ezt sajnos nem mindenhol láthatjuk az ajtón, vagy ablakon, és a bontásnál is sokszor sérülnek. A rusztikus hatást vissza lehet hozni a megfelelő festéssel, így emiatt nem érdemes aggódni. Az üvegeket leragasztva fessük le a nyílászárót, és az aljára szereljük fel a lábakat. Ez lehet egy már nem használt asztal lába is, de tökéletesen megfelel a célnak négy farönk, vagy négy u alakban hajlított vastagabb fémszál is. az üveget tisztítsuk meg, és gyönyörködjünk a művünkben.

Egyszerűen egy üveglap

Ha valaki nem akar nagyon flancolni, esetleg éppen nincs fölös ablak a közelében, az elegáns, minimalista asztalra tehet szert egy üveglappal is. nincs más dolga, mint a szoba stílusához illeszkedő lábakat találni. Ezek lehetnek egyszerű, nyers – bár lakkozni azért érdemes – fadarabok, de tökéletesek lehetnek a szép borítójú könyvek – mondjuk a már nem használt lexikonok -, vagy éppen mutatósabb, azonos magasságú kaspók. Ebben az esetben is érdemes az illeszkedést szilikon párnácskákkal megoldani, hiszen az üveglap biztosabban fog állni. Arról is gondoskodjunk, hogy a lábak stabilak legyenek – ez a könyvek esetében megoldható úgy, ha két övvel a két szélükön szorosan összefogjuk őket, és ez a megoldás még mutatós is.

Utazóláda

Aki szereti a rusztikus hatást, az biztosan ráharap az ötletre. Főleg akkor, ha bolhapiacon, vagy a padláson kallódva ráakad egy terebélyes utazóládára. Abban az esetben, ha nem nagyon kopott, akkor tökéletesen elegendő az alapos tisztítás, és már mehet is a helyére, a szoba közepére. Ha azonban kopott, és így nem mutat, akkor sem kell megijedni, hiszen egy kis festékkel bátran javíthatjuk, vagy akár az egészet is átalakíthatjuk az ízlésünknek megfelelően.

Kapcsolódó cikk:

Így bánjunk ügyesen a feketével!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia