szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Örök probléma: cipők és tárolásuk

Scheftsik Tamás, 2014. jan. 23.


A cipőtárolás nem egyszerű feladat, főleg nem akkor, ha divat érzékeny hölgy is van a háznál. Ebben az esetben a szekrények nagyon zsúfoltak lesznek, a kifejezetten cipőtartó alkalmatosságokról pedig sokszor kiderül, hogy a praktikummal köszönőviszonyban sincsenek. Megoldás ekkor is van, ráadásul sokszor nagyon egyszerűen kivitelezhető!

Örök probléma: cipők és tárolásuk
Kép: www.otthonesdekor.blogspot.hu

Egyszerűek

A cipőtárolásban is sokszor azok az ötletek a legnyerőbbek, amiket a legegyszerűbben meg lehet csinálni. Ezek között is előkelő helyen szerepel ez a lehetőség:

Vállfákkal

Amikor a szekrény kiválasztjuk, ami az előszobában fog állni, akkor az természetesen akasztós kell, hogy legyen, mert a kabátokat ellenkező esetben nehezen tennénk el. Ám az is igaz, hogy ezeknek a szekrényeknek az alja kihasználatlan marad. Ilyenkor ide be lehet pakolni egy – egy cipőt, de nem eleget ahhoz, hogy minden elférjen. A kabátok alá azonban tehetünk egy újabb csövet, melyre vállfákat tehetünk. Ezek között legyenek olyanok, amikkel nadrágokat lehet akasztani, hiszen ezzel a csizmák kérdését meg is oldottuk. Illetve legyenek drót vállfák is. Ezeknek az akasztó alatti egyenes részét a közepénél vágjuk el, és hajlítsuk vissza két U alakra. Ezekre lehet ráhúzni az edzőcipőket, az alkalmi magas sarkúakat, illetve a balerinacipőket is.

Dupla polcos

Még egy igazán egyszerű megoldás: a kabátok alatti részen helyezzünk el két polcot. Ez egyik lehet csupán 4 ujjnyi vastag, a másik pedig nagyjából a duplája. Erre ugyan csak akkor férnének el a cipők, ha párhuzamosan pakolnánk, ami nem éppen helytakarékos, de ez csak akkor igaz, ha nem alkalmazunk egy kis trükköt. A két polcot úgy tegyük fel a falra, hogy a közöttük lévő távolság egy cipőorrnyi széles legyen. Így a topánokat megtámasztja a felső polc, és az aljukat tartja az alsó anélkül, hogy túl sok helyet foglalnának.

Bonyolultabb

Igaz, bonyolultabb, ám sokkal elegánsabb megoldásokkal is élhetünk, ezekhez azonban nem lesz elég néhány vállfa, vagy polc.

Fakkos

Az első lehetőség tulajdonképpen egy olyan polcrendszer, amit kifejezetten a cipőknek alakítunk ki. A polcok és elválasztóik akkora fakkokat képezzenek, amekkorák a cipőknek kellenek. Ezt mi magunk is összerakhatjuk, elvégre nem olyan nehéz, de szakemberre is bízhatjuk a dolgot. Bár viszonylag helyigényes, a család összes topánját elnyeli, és ha szerelünk rá egy ajtót is, akkor pedig a kíváncsi tekintetek elől is elrejthetjük a tartalmát – nem utolsó sorban pedig így esztétikusabb is.

Pörgő

Tény, hogy nem egyszerű elkészíteni, de nagyon ötletes, elegáns, és kifejezetten helytakarékos megoldás, ami az átláthatóságot is elősegíti. Ez egy kerek alapokkal rendelkező polc, ami egy csapágy segítségével forog. Hogy a dolgunk könnyebb legyen, alapnak választhatunk egy forgó kínáló tálat is. Vágjunk ki annyi kerek lapot, ahány emeletesre szeretnénk a szerkezetet, és annyi elválasztó lapot, hogy szintenként 5-6 darabot be tudjunk illeszteni. Az elválasztók mérete attól függ, hogy mekkora lesz a cipő magassága, amit oda szeretnénk tenni. Illesszük az első kör alakú lapot a kínálóra, rögzítsük, majd jöhetnek az oldalsó lapok. Erre mehet a következő kerek lap, és így tovább. Fessük le, és vegyük birtokba. Arra azért érdemes figyelni, hogy a szerkezet ne legyen túl nehéz, mert akkor a kínáló tál nem fog rendesen mozogni. Ha nagyobb tárolót szeretnénk, akkor csapágyas rendszerrel oldjuk meg a forgathatóságot

Kapcsolódó cikk:

Csináld magad díszek betonból!

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia