szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ötletes galériák a gyerekszobában

Scheftsik Tamás, 2013. júl. 23.


A gyerekszobában galériát felállítani sokkal könnyebb, mint a ház többi helyiségében. Persze nem azért, mert kevesebb munka van vele, inkább azért, mert nem kötnek minket olyan szabályok, mint a 3 méteres belmagasság megléte, vagy az, hogy ki is lehessen egyenesedni a galérián.

Ötletes galériák a gyerekszobában

Ágy

Amikor egy alapvetően kicsike gyerekszobát kell berendezni, akkor az ember mindig bajban van: hova kerüljenek a bútorok, hogy azért a játékoknak is maradjon elegendő hely, meg persze a lurkó is könnyen és szabadon tudjon mozogni a térben. A feladat nem egyszerű, ennek megfelelően egy kis kreativitást igényel. Az ágy, amely nem nélkülözhető a szobából, rengeteg helyet foglal. De mivel a gyerek kicsi, vagyis nincs szüksége olyan magas szobára, mint nekünk, ezért a fekhelyet megemelhetjük.

Ez azt jelenti, hogy bár az ágyon felállni nem, maximum feltérdelni tud, az alatta lévő területen a kicsi remekül elfér, feláll, és rohangál. Nekünk lehet, hogy le kell hajtani a fejünket, de ez legyen a legnagyobb gondunk. Ezzel a megoldással úgy nyertünk extra teret, hogy ráadásul a lefekvést kalanddá tettük. Hiszen míg nekünk, felnőtteknek már nincs meg a varázsa, ha aludni megyünk, a gyerekek esetében egy olyan ágy, ami magasan van, létrán kell felmenni, és ne adj’ Isten, esetleg még díszítve is van várnak, barlangnak, vagy valami hasonlónak, akkor az bizony kalandos alvást ígér.

Játékra

Ha a szoba méretei kellően nagyon, és ezért nincs szükség az ágy emelésére, akkor is jó szolgálatot tehet egy galéria. Mint ahogyan az alvás esetében, itt is az élmény az, ami döntő szerepet játszik abban, hogy megcsináljuk-e a galériát, vagy sem. Persze a gyerek remekül elvan egy egyszerű szobában is, esetleg egy játszószőnyeggel, de egészen más lesz a helyzet, ha kap egy saját várat, vagy függőlétrás emelvényt, amilyenek az őserdőben vannak.

Nem csak az a lényeg, hogy mennyivel növelhetjük meg a szoba területét, hanem az is, hogy egy komplett játékbirodalmat hozhatunk létre. Ezzel még azt is elérhetjük, hogy a gyerkőc a saját szobájában akarjon játszani, ne pedig a konyhában, nappaliban, más helyiségekben. Persze ehhez az is kell, hogy az elején sok időt töltsünk vele a szobájában, de ha ügyesek vagyunk, akkor nagyon meg fogja szeretni a birodalmát.

Kivitelezés

Amikor a galériát tervezgetjük, eszünkbe juthat, hogy nem lesz olyan olcsó mulatság. És mivel igazán sok mindent mi magunk is meg tudunk csinálni, ezért az is átfuthat a fejünkön, hogy nem hívunk hozzá szakembert. Ezt azonban inkább ne tegyük. Elég csak egy kicsit elszámolni magunkat, és azon túl, hogy valószínűleg össze sem tudjuk állítani a galériát, ha mégis, az komoly veszélyt jelenthet a gyerekünkre, hiszen ha összedől, akkor nagy baj van. Ha van jártasságunk bútorok, vagy kisebb fa épületek összeállításában, akkor segítsünk a mesternek, ezzel spórolhatunk egy keveset, de inkább ne kockáztassunk.

A szerkezet elkészítése után azonban már tényleg miénk a terep. A díszítéshez tökéletesen megfelelnek az osb lapok, ezekkel könnyű dolgozni, és az alakításuk sem jelent majd különösebb gondot. Ez után már rajtunk múlik, hogy őserdőt imitálunk, kastélyt építünk, esetleg a felhők fölé emeljük a galériánkat. Hogy a hatás tökéletesebb legyen, ne csak a fa szerkezetet fessük és alakítsuk, hanem vegyük hozzá az egész teret, így lesz a gyerekszobával varázslatos lurkóbirodalom.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!