szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Kertdilemma - Talajtakaró cserjék

Kertdilemma - Talajtakaró cserjék
A kertünkben sokszor kerülünk szembe azzal a dilemmával, hogy nagy a terület, és mi már nem bírunk el több növénnyel. Ekkor vagy lebetonozzuk, ami a lehető legrosszabb megoldás, vagy ha a fű nagyságát sem akarjuk tovább növelni, akkor egy talajtakaró cserjével próbálkozhatunk.

Kell-e a pince?

Kell-e a pince?
Amikor valaki építkezik, akkor felmerül egy kardinális kérdés: legyen-e pince? Ennek a helyiségnek is megvannak a maga jó s rossz tulajdonságai, így a feladat arra módosul, hogy eldöntsük: nekünk miért is kéne a földalatti szoba?

Átültetés profi módon

Átültetés profi módon
A virágüzletben vásárolt növényeket általában nem kell átültetni, még akkor sem, ha műanyagcserépben vannak. 

Egzotikus gyümölcsök a kertben

Egzotikus gyümölcsök a kertben
A hazai kertekben is egyre többször találkozhatunk olyan növényekkel, melyeknek eredetileg semmi esélyük nem lenne az itteni klímával szemben. Mégis, a folyamatos ápolásnak és odafigyelésnek köszönhetően nem hogy életben maradnak, hanem még gyümölcsökkel is megajándékoznak minket. Tehát ne ijedjünk meg, próbálkozzunk meg az egzotikus gyümölcsfák tartásával.

Nyerj teret aprócska otthonodban!

Nyerj teret aprócska otthonodban!
Amikor egy alapvetően kicsi lakás berendezését kell megoldani, akkor nagy gondban van az ember. Hiába ismer egy rakás olyan tippet, amivel optikailag nyújthatja a helyet, attól még sajnos nem fog beférni a nagyobb kanapé, esetleg egy plusz szekrény.  

Tökös ötletek őszi dísznek

Tökös ötletek őszi dísznek
A tök az egyik legjobb móka ilyenkor ősszel. Ha nem azon törjük a fejünket, hogy milyen finomság készülhet belőle, akkor rengetegféleképpen használhatjuk dekorálásra és a hangulat megteremtésére.

Így nem öntözzük túl a jukkát!

Így nem öntözzük túl a jukkát!
A pálmaliliom vagy jukka nemzetség fajai ún. üstökfák. 

Így építs energia hatékonyan!

Így építs energia hatékonyan!
A hőszigetelés önmagában házunk nem minden energetikai problémáját oldja meg. Az igazán energia hatékony építés egyszerre koncentrál az épület határoló szerkezeteinek – a falazatnak, födémnek, nyílászáróknak – összhangban történő kiválasztására, az épületgépészeti eszközök, a megújuló energiaforrások alkalmazására, az épület tájolására, árnyékolástechnikai elemek felhasználására.

Szárazvirág-kötészet másképp

 Szárazvirág-kötészet másképp
A száraz virágból komponált csokrot a legváltozatosabb módokon lehet elkészíteni, a legkülönbözőbb alkalmakkor lehet felhasználni. A lehetőségnek csak a saját fantáziánk szabhat határt. 

Árnyékos sarkok a kertben

Árnyékos sarkok a kertben
Sok bosszúságot okoz, amikor az ember egyszerűen képtelen rendesen beültetni a kert egy-egy apróbb zugát. Ennek egyik oka lehet az, hogy sok az árnyék, így a népszerű növények nem maradnak életben. Szerencsére a természet mindenre alkotott megoldást, így léteznek olyan gyönyörűségek is, melyek jól viselik a félárnyékot, de adott esetben akár a mélyárnyékot is elbírják. Ha ezekkel próbálkozunk, sokkal nagyobb eséllyel öltözik zöld pompába az eddig elhanyagoltnak tetsző terület.

Döbbenetes színek a lakásban

Döbbenetes színek a lakásban
A lakások színei terén jellemzően az a trend, hogy időről időre feltűnnek olyan „extrém” színek, mint a sárga, vagy a zöld. Azután visszatérünk a megszokott fehérhez, és a pasztelles árnyalatokhoz. Szerencsére ma már annyira széles a választék a színek terén, hogy nem kell megragadnunk az uralkodó trendeknél.

Ilyen dísze másnak nem lesz! 8 tipp

Ilyen dísze másnak nem lesz! 8 tipp
8 remek ötlet, amihez csak minimális kézügyesség szükséges.

Geometrikus formák a kertben

Geometrikus formák a kertben
Egy gyönyörű kert sajnos sokszor még nem feltétlenül elég. Nem arról van szó, hogy az ember telhetetlen, csupán arról, hogy hiába virítanak fantasztikus növények, és hiába szikrázó a napsütés, az élvezeten sokat ront, ha a kíváncsi tekintetek gyakorlatilag akadály nélkül tudják pásztázni a magánszféránkat.  

Ágyásszegélyek

Ágyásszegélyek
Amikor ágyásszegélyben gondolkodunk, elsősorban nem árt eldönteni, hogy mi is lesz a funkciója. Ha ugyanis a gyomok ellen szeretnénk védekezni, vagy fizikai határait akarjuk kijelölni a virágoskertnek, akkor egy kiesebb, kecsesebb és légiesebb megoldással is élhetünk. Ha azonban kutyát vagy más háziállatot akarunk távol tartani a területtől, akkor már nem ilyen egyszerű a helyzet.

Az örök divat: fa bútorok, kicsit másként

Az örök divat: fa bútorok, kicsit másként
Amikor valaki fa bútorokról beszél, akkor a legtöbb esetben az olyan egyszerű, de már önmagában is nagyon szép darabokra gondol, ami a legtöbb háztartásban megtalálható. Hiszen egy igazán elegáns szekrény, vagy egy szépen kivitelezett ebédlőasztal miből is készülhetne, mint időtálló fából.

Télen sem maradhat el

Télen sem maradhat el
A száraz levegő és a kevés fény a téli hónapok nagy kihívás elé állítja a szobanövényeket. Ezért különösen fontos a gondos ápolás.

Gyümölcsös az erkélyen

Gyümölcsös az erkélyen
Ha azt gondolnánk, hogy akinek nincsen kertje, az már gyümölcsfát sem nevelhet, akkor bizony nagyon tévedünk. A folyamatos keresztezéseknek és ügyeskedéseknek köszönhetően ma már több olyan ízletes finomság is trónolhat a balkonon, amit eddig nem is gondoltunk volna.

Így spóroljunk a fűtésen-hűtésen növények segítségével!

Így spóroljunk a fűtésen-hűtésen növények segítségével!
A spórolás manapság egyre divatosabb, ami nem is csoda, tekintve az árakat és az e mellett jelentkező béreket. Szerencsére azonban a spórolásnak egy egészen különleges formája terjed erőteljesen, ez pedig nem más, mint a környezettudatossággal összefont takarékosság. Ezt láthatjuk mindenhol, hiszen a kiadásokat remekül lehet csökkenteni azzal, ha egy kicsit – vagy inkább nagyon – a természet felé fordulunk.

6 tipp a szép szobanövényekért

6 tipp a szép szobanövényekért
Pár egyszerű tipp arra, hogyan öntözzük, forgassuk és gondozzuk növényünket.

Harcban a meredek telekkel

Harcban a meredek telekkel
Az ember, amikor telket vesz, a pénz miatt hajlandó kompromisszumokat kötni. Előfordul, hogy belemegy egy kevésbé jó kiképzésű területbe, mert annak ára jóval kedveződd, de utólag ezt sokszor megbánhatja. Ilyen érzés, amikor az ember lecsap egy telekre, amiről később az az érzése, hogy túl meredek. Persze valamit valamiért, hiszen ebben az esetben megvan az esélyünk a panorámára, és bár nem olcsó, de mindenképpen megéri a telket is rendezni. De semmi gond, nem kell megijedni, mindenre van megoldás, csak tenni kell érte.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia