szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Csillár 1X1

Csillár 1X1
Egy szoba tagadhatatlanul szegényesebb, ha nincs benne valamilyen csillár. Az igazán látványos darabok pedig természetesen nem az ufó lámpa kategóriájából kerülnek ki. De ezek a darabok az olcsótól is messze állnak, így mielőtt örömmámorban úszva lecsapnánk egy – egy különleges darabra, gondoljunk végig néhány dolgot.

Így óvd a szobanövényeket!

Így óvd a szobanövényeket!
Hogyan gondozzuk a gumifát és a fokföldi ibolyát? A mikulásviráh miként éli túl túlzott gondoskodásunkat? Néhány egyszerű ötlet és egészséges növényeink lesznek.

Kertek a falon

Kertek a falon
A falon lévő kertek nem csak mutatósak, de nagyon hasznosak is, hiszen a levegő nedvességtartalmát ugyanúgy növelik, mint a földön álló társaik, a hely, amit elfoglalnak azonban kisebb. Persze nem olyan egyszerű az elkészítésük, de azért vannak lehetőségeink.

Romantikus megoldások a kertben

Romantikus megoldások a kertben
A kert romantikus kialakítása sokszor nem pénz kérdése, ahhoz, hogy megteremtsük a hangulatot, nem kell más, csak egy-két jó ötlet, és megfelelő időzítés. Hiába ugyanis a rengeteg hatásfokozó, ha nem virágzik semmi, vagy a kerti fények még nem érvényesülnek, akkor, bár a kert gyönyörű, a romantika nem hat ránk olyan erővel.

Régi bútorok új köntösben

Régi bútorok új köntösben
A szekrények sokszor a szükséges rosszak egy háztartásban. Nem arról van szó, hogy nem szeretjük őket, csupán arról, hogy az igazán szép és stílusos darabok olyan árkategóriában mozognak, amit a legtöbben nem engedhetnek meg maguknak. Ez azonban nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy nekik is lehessen egyedi és mutatós bútoruk. Hogy mi kell hozzá? Egy régi, nem szép szekrény, és némi fantázia!

Trópusi utazás öt euróért – Sok-sok képpel

Trópusi utazás öt euróért – Sok-sok képpel
Teljesen elvarázsolt a látvány. A fejem felett hatalmasra nőtt pálmák, páfrányok. Különleges növények: vanília, kávé, bors. papaya, avokádó, kecses flamingó virág. Orchideák minden mennyiségben  

A népi stílus

A népi stílus
Van egy olyan lakberendezési stílus, mely méltánytalanul kevés figyelmet kap. Pedig igencsak régóta van létjogosultsága hazánkban, és sok elemét tökéletesen be lehetne építeni a modern lakások miliőjébe is. Ez a stílus pedig nem más, mint a hagyományos, népi „lakberendezés”.

A vidéki stílus

A vidéki stílus
Amikor a házunkat vagy a lakásunkat rendezzük be rengeteg stílus közül tudunk válogatni. Ezek között azonban az egyik legkedveltebb a vidéki, hiszen nagyon is kellemes belső tereket lehet kialakítani általa.

Nevezzük át! Dohányzóasztal egyedi kivitelben

Nevezzük át! Dohányzóasztal egyedi kivitelben
A dohányzóasztal szinte minden nappalinak az egyik központi eleme. Ezért, ha szeretnénk, hogy igazán egyedi, és az ízlésünket tükröző legyen, akkor készítsük el mi magunk!

Tervezzünk virágos udvart!

Tervezzünk virágos udvart!
Kontrasztos nagy felületek Tengernyi virág, amelyek mint a túláradó vízesés, gazdagon ömlenek alá az erkélyekről és az ablakokból a ház falai mentén – kell ennél szebb látvány? Aki ezt egyszer meglátja, kedvet kap ahhoz, hogy valami hasonlót teremtsen maga körül.  

Szobrok a kertben

Szobrok a kertben
Amikor a kertünkbe tervezünk szobrokat, akkor több anyagból és elképzelésből válogathatunk. Egy szökőkút, egy hófehér márvány alak, vagy éppen egy sövényállat tökéletes választás lehet, ha úgy helyezzük el, hogy harmonizáljon a környezetével. Ha nem figyelünk oda kellőképpen, akkor az izgalmas vállalkozásnak könnyen ronda következményei lehetnek, ami nem csak a kedvünket teszi tönkre, hanem a kertünk kinézetét is.

Oázis a 8. kerületben - az ELTE füvészkertje

Oázis a 8. kerületben - az ELTE füvészkertje
Amikor Budapest belvárosában rójuk az aszfaltot, körülvéve a hatalmas betonmonstrumokkal és téglaépületekkel, nem is gondolnánk, hogy van olyan hely is a belváros szívében, melyben a növények menedékre lelnek. Sőt, nem is egyszerűen csak arról van szó, hogy itt békében élhetnek, megszépítve az ide betérők napjait. A botanikus kert több veszélyeztetett fajt is jegyez, melyek megőrzését a világ számára elsődleges feladatai között tartja számon.

Így bánjunk ügyesen a feketével!

Így bánjunk ügyesen a feketével!
A fekete egy örök divatszín. Szeretjük, mert slankít, mert elegáns, és mert mindenhez passzol. A lakberendezésben azonban nagyon óvatosan kell vele bánni. A fekete markáns árnyalat, ennélfogva könnyen áteshetünk a ló túloldalára, és az összhatás a kellemes helyett a rémálom kategóriába fog csúszni.

Japán lakberendezés

Japán lakberendezés
A japán stílusra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy rendetlen. Katonás rend és tisztaság uralkodik mindenhol, ennek ellenére az embernek nincsen olyan érzése, mintha egy múzeumban lenne, hiszen a környezet nagyon is otthonos. Mégis, amikor belépünk egy olyan nappaliba, amiben ez a stílus az uralkodó, akkor automatikusan levesszük a cipőnket, és a hangunkat is lejjebb vesszük. Érezzük, hogy itt mindennek megvan a maga helye, és nem érdemes kapkodni sem. A japán stílus nyugalmat és rendezettséget sugall, anyagai pedig következetesen ragaszkodnak a természethez, így a leggyakrabban használtak a fa és a papír.  

Viszlát esküvő-para! - Ésszerű ötletek

Viszlát esküvő-para! - Ésszerű ötletek
Egy esküvő, és az azt követő lagzi igencsak meg tudja csappantani az emberek pénztárcáját. Ez tény, de az is igaz, hogy mi is sokat tehetünk azért, hogy kicsit olcsóbbá tegyük a nagy napot, méghozzá úgy, hogy az ünnepélyessége, és a szépsége se kerüljön veszélybe.

Medencemustra

Medencemustra
Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik kerttel büszkélkedhetnek, akkor egy kis ráfordítással azon kevesek közé is tartozhatunk, akik saját medencével vívhatják ki szomszédaink irigykedését. Igaz, nem éppen filléres dolog, de ha belegondolunk, hogy hozzájutunk egy saját strandhoz, akkor már nem is tűnik olyan drágának.

Helytakarékosság az erkélyen

Helytakarékosság az erkélyen
Amikor az ember egy lakásban él, és vágyakozik a kert után, akkor utolsó mentsvárként tud kapaszkodni az erkélybe. Igen ám, de sajnos sokszor előfordul, hogy a teraszunk nem éppen alkalmas arra, hogy táncleckéket vegyünk rajta, sőt, tulajdonképpen csak egy zsebkendőnyi területről van szó. Hogy mégis hogyan zsúfoljuk be ide rengeteg cserepes virágunkat, esetleg hogyan alakítsuk ki a területet úgy, hogy ne legyen fullasztóan zsúfolt? Természetesen erre is van megoldás, csak egy kicsit legyünk kreatívak.

Készíts apró kertet saját kezűleg

Készíts apró kertet saját kezűleg
Mini kertet bárki létrehozhat, de igazán azoknak ajánlott, akik valami különlegesre vágynak, illetve azoknak, akik nem tudnak elszakadni a kertészkedéstől még a lakásban sem. Értelmezéstől függően telepíthetjük a kertbe is, de akár egyetlen cserépbe is, így biztosan találunk olyat, ami a mi ízlésünknek megfelel.

Egyedi megoldások az élettérben 2.

Egyedi megoldások az élettérben 2.
Előzménye: Egyedi megoldások az élettérben 1. Folytatva a már megkezdett gondolatmenetet olyan különleges vagy éppen extrém megoldásokból szemezgetünk, melyek nem csak a környezetünket dobják fel, de a hangulatunknak is jót tesznek. Hiszen mindenhol jó, de a legjobb otthon.  

Gyümölcsfűszer, a legújabb őrület

Gyümölcsfűszer, a legújabb őrület
Kora nyár van, kertek, rétek, erdők, mezők kényeztetnek bennünket a természet kincseivel.