szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Görögös szobabelsők

Görögös szobabelsők
Hogy mivel érhetünk el olyan hatást a saját lakásunkban, mintha az istenek és félistenek mediterrán birodalmában lennénk? Alapvetően természetesen a jellegzetes színekkel, de persze van még egy-két dolog, ami segítségünkre lehet.  

Toll és vér – Mit hagy rajtad?

Toll és vér – Mit hagy rajtad?
Lehetne ez egy kihívásokkal küzdő, gyengécske regény címe is, de ez a hatásvadász szókapcsolás most egész mást takar!

Ismerjük meg! Kaszkarilla és galanga

Ismerjük meg! Kaszkarilla és galanga
Nevük sokunknak idegenül csengenek, de érdemes őket saját kis boszorkánykonyhánk részévé tenni.

Természetes szigetelés: kéreg-burkolat a házon

Természetes szigetelés: kéreg-burkolat a házon
A faburkolatú házak különösen a tengerentúlon, Észak-Amerikában örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen ott rendelkezésre áll – szinte korlátlan mennyiségben – az alapanyag is. Hazánkban – bár fakitermelésben nem állunk rossz helyen – a házakat inkább az olcsóbb, műanyag alapú szigeteléssel látják el. Pedig a természetes fakéreg kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, s nem utolsósorban: egyedi, esztétikus küllemet kölcsönöz a háznak.  

Karácsonyi díszek saját kezűleg

Karácsonyi díszek saját kezűleg
Sokan sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy minden egyes évben díszeket vegyenek. De talán ez nem is akkora gond, hiszen nem is kell, hogy tonnaszám álljanak otthon, a karácsony kivételével teljesen haszontalan gömbök, elég az is, ha átalakítjuk a meglévőket. Sőt, akár mi magunk is készíthetünk egyet-kettőt, vagy akár egy komplett készletet is, hiszen nem kell hozzá sok dolog, csak egy kis idő, némi kézügyesség, és sok-sok vidámság.  

5 retro tipp - Horgolt terítők új élete

5 retro tipp - Horgolt terítők új élete
Sok háztartásban találkozhatunk olyan terítőkkel, amiket nem is hittük volna, hogy használni fogunk valamire. Ezek a nagyanyáink régi, kicsi, kerek, horgolt terítői, amik a tv-n a fotel tetején, a karfákon, a dohányzóasztalon, és gyakorlatilag minden felületen megjelentek, amit csak díszíteni akartak. Most új életet adhatunk ezeknek a daraboknak, méghozzá nem is csak egy formában. Hiszen ezek a terítők romantikusak, szépek, csak jól kell őket használni.

Kerti vendégeink védelmében

Kerti vendégeink védelmében
a békáktól a sünökön át a madarakig Remek dolog különféle állatokat megfigyelni kertünkben, azonban kevésbé örömteli, amikor az állatkák tönkre teszik a munkánkat. Senki nem válogathatja meg, milyen állatot enged be a kertjébe.  

Így tisztítsd a táskád!

Így tisztítsd a táskád!
Fémcsat, műbőr, hasított bőr. Hogyan bánjunk velük? 8 praktikus és egyszerű fogás és mindig újszerű táskánk lesz.

Karácsony táján a kertben

Karácsony táján a kertben
Sok kerttulajdonos gondolja azt, hogy decemberben, a Karácsonyi Ünnepek környékén már semmi tennivaló nem akad odakinn, a hó borította veteményesben és a gyümölcsfák, díszcserjék körül. Való igaz, hogy a hó alatt a kerti növényzet is „téli álmot” alszik, de az enyhébb napokon bizony több feladat is vár ránk a „karácsonyi” kertben, nem beszélve a megfelelő ünnepi, kültéri világítás felrakásáról.

Adventi díszítés egy kicsit másképp

Adventi díszítés egy kicsit másképp
Közeleg az advent, így lassan eljön annak is az ideje, hogy nekiálljunk, és elkészítsük az ünnepi díszeket. Ehhez azonban nem kell ragaszkodnunk a megszokott formákhoz és anyagokhoz, hiszen az advent nem csak akkor lehet szép, ha koszorú is van a lakásban. Lássunk néhány formabontó lehetőséget erre a jellegzetes karácsonyváró ékességre.                      

Készíts ékszert és ezt szerezd be hozzá!

Készíts ékszert és ezt szerezd be hozzá!
Ékszert készíteni nem csak jó szórakozás, hanem ma már divat is, hiszen így nem csak egyedi darabokat alkothatunk, de a DIY (do it yourself – csináld magad) őrületnek köszönhetően még irigykedni is fognak ránk. Lássuk, milyen alapkellékekkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy elkezdjük, folytassuk, vagy akár profi szintre emeljük a saját készítésű ékszereinket.

Fényfüzér 1X1

Fényfüzér 1X1
A karácsonyi hangulat megteremtői közül bizony nagyon előkelő helyt tudhat magáénak a fényfüzér. Ma már azonban hihetetlen mennyiségű, és persze különböző kivitelű darabokból válogathatunk, így elég könnyű mellényúlni. Lássuk, hogy mik a legjellemzőbbek a boltok polcain.

Száraz virág: tetszik nekünk?!

Száraz virág: tetszik nekünk?!
Nem csak a jól megszokott szárított virágokra kell gondolnunk, mert léteznek különleges lehetőségek is. A búza vagy árpa szárításának és kompozíciókban való felhasználásának messzire nyúló hagyományai vannak. A belőlük készített összeállításokat a zab bugájával lazítják fel.

A só, mint építőanyag

A só, mint építőanyag
Ma már számos helyen kaphatók és nagy népszerűségnek örvendenek a kellemes fényű, kristálysóból kialakított lámpák, melyek jó hatással vannak egészségünkre. Kevesen tudják azonban, hogy a sónak nem csupán ez az egyetlen felhasználási területet otthonunkon belül. A kristálysóból készülő téglákból, mint beltéri építőanyagokból ugyanis könnyen felrakható térelválasztók és dekorációs elemek készíthetők.  

Takarítás - Spórolj időt magadnak!

Takarítás - Spórolj időt magadnak!
8 tippünk is van arra, hogyan tölthetnénk kevesebb időt takarítással, rendrakással.

Milyen legyen a lakás levegője?

Milyen legyen a lakás levegője?
Otthonunkban – különösen a fűtési szezonban – gyakran okoz gondot a száraz levegő. Ugyanakkor sok lakásban, házban éppen a túlzottan a magas páratartalom teszi próbára a lakók szervezetét. Alábbi cikkünkben most arra keressük a választ, mit tehetünk annak érdekében, hogy lakásunkban megfelelő, egészségesen páradús legyen a levegő minősége.

Örökzöldek a kertben: hidegben is öntözzük?

Örökzöldek a kertben: hidegben is öntözzük?
Kertünk állandó díszeit, a cédrusokat, fenyőféléket, tujákat stb. ahhoz, hogy egész évben egészségesek és zöldek maradjanak, megfelelően kell ápolnunk, még hűvösebb időben, fagyban, hóban is. Gyakran előfordul, hogy az örökzöldjeink lehullatják levelüket, megbarnulnak, s a gondot nem kártevők, vagy betegség, hanem a nem megfelelő ápolás (pl. kiszáradás, napégés) okozza.

Illóolajjal vett fürdő csodája- 5 tuti tipp

Illóolajjal vett fürdő csodája- 5 tuti tipp
Az illóolajok nem oldódnak vízben, ezért olyan oldószert kell találni, amely azon túl, hogy a vízzel elkeverhetővé teszi az illóolajokat, a bőrnek is javára válik.

Varázslat! A kopott nadrág nem szemét

Varázslat! A kopott nadrág nem szemét
A kikopott, elhasználódott nadrágokat sajnos ki kell dobni. Hiába nőttek a szívünkhöz, hiába érezzük úgy, hogy a legkényelmesebb darabok az egész szekrényben, ha már annyira elhasználódtak.

Kandallók – klasszikus vs modern

Kandallók – klasszikus vs modern
Ahhoz, hogy valakinek szép és mutatós kandallója lehessen, szinte nincs is másra szüksége, mint egy igényesen kialakított mélyedésre a falban. Vagy mégsem? Hiszen napjainkban már olyan megoldásokat használnak az ilyen „dekortüzek” megmutatásához, amit nem is hinnénk.
Friss hozzászólások

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése

2021.április 04., vasárnap / 18:33

Profil módosítás - Visszajelzés


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia