szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Kandallók – klasszikus vs modern

Kandallók – klasszikus vs modern
Ahhoz, hogy valakinek szép és mutatós kandallója lehessen, szinte nincs is másra szüksége, mint egy igényesen kialakított mélyedésre a falban. Vagy mégsem? Hiszen napjainkban már olyan megoldásokat használnak az ilyen „dekortüzek” megmutatásához, amit nem is hinnénk.

Karácsonyi bakik – nem minden arany, ami fénylik

Karácsonyi bakik – nem minden arany, ami fénylik
A karácsony talán a legszebb ünnep, amit az évben tartunk. Ilyenkor összejön a család, mindenki örül, és előkerülnek a szebbnél-szebb díszek is. Sokszor azonban belefutunk olyan bakikba, amitől a karácsony nem lesz annyira meghitt és szép, mint szerettünk volna. Pedig ezek az egyszerű hibák kikerülhetőek, nem is kell hozzájuk sok. Egy kis odafigyeléssel az egész családnak tökéletes karácsonya lehet.  

Éjjeliszekrény saját kezűleg pillanatok alatt

Éjjeliszekrény saját kezűleg pillanatok alatt
Éjjeliszekrény szinte bármiből lehet, de ez nem minden esetben mutatós. Ha stílusos bútort szeretnénk, de nem akarunk rá sokat, vagy egyáltalán költeni, akkor is vannak lehetőségeink, méghozzá szép számmal

Flip–flopban a világ szép!

Flip–flopban a világ szép!
Egy jó papucs egy nő kelléktárának alapegysége. De igazán egyedi, szép darabokat csak ritkán lehet találni, és rendszerint akkor is horror összegekért. Kivéve persze, ha áldozunk rá egy kis időt, energiát, és ötleteket, mert ebben az esetben egyedi, és fillérekből kihozott papucsunk lehet.

Mondd, te kit választanál? Kültéri burkolatok

Mondd, te kit választanál? Kültéri burkolatok
Fa, műanyag, beton, kő, tégla, gumi – majdnem minden alapanyag előfordul a kültéri burkolatoknál.

A környezettudatos építészet öt aranyszabálya - Videóval

A környezettudatos építészet öt aranyszabálya - Videóval
Az egyik legfontosabb elvárás az otthonainkkal szemben az időtállóság, amely immár magában foglalja az épület szilárdságán, stabilitásán túl a fenntarthatóság, az épített és a természetes környezethez való illeszkedés követelményét is.

Bütykölj trendi csillárt!

Bütykölj trendi csillárt!
Elegáns csillárok saját kezűleg készíteni nem is olyan nagy ördöngösség. Persze az olyan darabok, amiket a boltban, horror áron lehet beszerezni sok esetben komolya szaktudást igényelnek, de azért akkor sem maradunk le eleganciában, ha mi magunk készítjük el a darabokat. Ehhez nem is kell olyan sok minden, mint ahogyan gondolnánk…

Tudósítás egy házfelújításról 4. rész

Tudósítás egy házfelújításról 4. rész
A fürdőszoba a titkok kamrája   Előzmény: Tudósítás egy házfelújításról 3. rész A házfelújításom során a legnagyobb költséget és kihívást a fürdőszoba jelentette. Ahogy azt már az előző részekben körvonalaztam, egy viszonylag keskeny, de hosszú, pár évvel ezelőtt félig-meddig felújítgatott fürdőszobával rendelkezett a lakás, amelyet megvásároltam. 

Így varázsolj vele! Régi 1-2 forintosok új élete

Így varázsolj vele! Régi 1-2 forintosok új élete
Amikor kivonták a forgalomból az 1 és a 2 forintosokat, akkor az embernek nem csak azt kellett megszoknia, hogy kerekíteni kell a látott árakat. Amikor pedig már fizetni sem lehetett vele, de még kaptunk belőle itt-ott, akkor akár több kilónyi is megmaradt a perselyekben. Hogy mi legyen a sorsa most, hogy már esélyünk sincs beváltani?

Ess neki ollóval!

Ess neki ollóval!
Mert a póló nem egy unalmas ruhadarab Aki azt hiszi, hogy a póló egy unalmas ruhadarab, ami ha elhasználódott csak szemétnek jó, az nagyot téved. Azon túl, hogy takarékossági szempontból rongy is lehet belőle, még egy sor lehetőségünk van, hogy kihozzuk ebből a ruhadarabból a maximumot!

Profi térnyerés az étkezőben

Profi térnyerés az étkezőben
Az ebédlő az utóbbi időben egy kicsit mostoha helyet kapott a lakások elrendezésében. Helyszűkével küzd a legtöbb család, így spórolni próbálnak, ahol csak lehet. Ez rendszerint az ebédlő sínyli meg, és mindenki a kanapéra szorulva, tálcáról eszik.

Télváró virágok

Télváró virágok
A téli lakás látványa sokszor ébreszthet bennünk egy kis hiányérzetet. Ilyenkor a növények többsége pihen, tehát a legjobb esetben is csak zöld levelekkel találkozhatunk. Ha szeretnénk egy kis színt is csempészni a karácsonyfa mellé anélkül, hogy ehhez mű anyagokhoz kellene folyamodnunk, akkor szerezzünk be egy-két olyan virágot, mely kifejezetten a havas évszakot választotta ki ahhoz, hogy színpompás és illatos díszbe boruljon.  

Zuhanykabinok ízlésre igazítva

Zuhanykabinok ízlésre igazítva
A zuhanyozás az egyik leg üdítőbb részlete a napnak. Ahhoz azonban, hogy ne ússzon a fürdőnk a vízben mindenképpen érdemes valamilyen határolóval ellátni a tálcát. Hogy ez mi legyen, az mindenkinek az ízlésére van bízva, ám ötletekkel azért szolgálhatunk.

Tolvajok a kertben!

Tolvajok a kertben!
A kert végéig vezető gyalogösvényt jobbról-balról gyümölcsfák veszik körül. Köztük, pont az út mellett, két hatalmasra nőtt mogyoró bokor terebélyesedik. Már évek óta rendszeresen terem.

Apró kertek kialakítása, gondozása

Apró kertek kialakítása, gondozása
Sok esetben a családi házak építésekor épp csak egy zsebkendőnyi, általában 300-400 négyzetméternyi terület marad a telken kert céljára. Lássuk, hogy ezeket az aprócska kerteket miként alakítsuk és ápoljuk úgy, hogy abban minden növény jól érezze magát és számunkra is felüdülést, kellemes látványt nyújtson.

Rendetlen fürdőszoba: ég veled!

Rendetlen fürdőszoba: ég veled!
A rendszerezésnek nem csak az az értelme, hogy a dolgainkat könnyebben megtaláljuk. Ha szépen, és helytakarékosan pakolunk, akkor a tér is nagyobbnak tűnik, és helyünk is több marad. Persze nem muszáj minden centire rakni valamit, de a több hely szellősebb elrendezést eredményez, és nem lesz sem káosz, sem pedig zsúfoltság az adott szobában.

10 dolog amire jó a citrom!

10 dolog amire jó a citrom!
A citromot nemcsak az ételeknek és italok különleges ízesítéseként ismerjük, vagy mint egy ősrégi bevált recept a megfázás és fejfájás ellen, hanem különleges alkalmazásokra is hasznos! A sav és az illóolaj tartalma miatt természetes tisztító és fertőtlenítő hatású és kellemes, friss illatot kölcsönöz a környezetének. Lássuk hát a tíz legjobb háztartási tippet, amit a citromból ki lehet facsarni!

Varázsolj falevelekből! A tökön túl is van élet

Varázsolj falevelekből! A tökön túl is van élet
Nem csak a koszorút lehet színes levelekkel díszíteni, hanem a lakásban is nagyon szép, őszi hangulatot teremthetünk velük. Szinte mindenhol láthattuk, hogy a levéldíszek királya a koszorú, ami valóban csodálatos, de egy apró bibi azért van vele. Ez pedig az, hogy történetesen a színpompás karika az ajtón kívül van, ezért csak ritkán élvezhetjük a szépségét.

Faépítményeink kültéri védelme

Faépítményeink kültéri védelme
A szabad térben lévő faépítményeink és szerkezeteink (tároló-helyiség, pergola, játszótéri eszközök, kert asztal stb.) igen jelentős és változatos környezeti hatásoknak vannak kitéve.

Neveljünk bambuszt!

Neveljünk bambuszt!
Az utóbbi időben már hazánkban is egyre több helyen lehet találkozni olyan bambuszokkal, melyek vígan növekednek a kertben. Ez annak köszönhető, hogy rengeteg fajuk van, és ezeknek egy része a fagyokat is egészen jól viseli. Jellemzően azonban még mindig a beltéri, szobanövény-nevelés az elterjedt.