szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthon

Örök probléma: cipők és tárolásuk

Örök probléma: cipők és tárolásuk
A cipőtárolás nem egyszerű feladat, főleg nem akkor, ha divat érzékeny hölgy is van a háznál. Ebben az esetben a szekrények nagyon zsúfoltak lesznek, a kifejezetten cipőtartó alkalmatosságokról pedig sokszor kiderül, hogy a praktikummal köszönőviszonyban sincsenek. Megoldás ekkor is van, ráadásul sokszor nagyon egyszerűen kivitelezhető!

Téli kert-dekorációk

Téli kert-dekorációk
Lassan megérkezik a tél, és mi csak a házból szemlélhetjük, amit a kis kertünk csupaszodik, és kopárrá válik. Ezen egy keveset enyhít a hó megérkezése, ám a színeket és a vidám hangulatot mellőznünk kell tavaszig. Vagy mégsem? Hiszen attól, hogy odakint tombolnak a mínuszok, még nem kell, hogy a kertünk lehangoló, vagy dísztelen legyen. Lássuk mik azok a lehetőségek, amikkel télen is feldobhatjuk az ablakból a szemünk elé terülő látványt.

Bio védelem a kertben

Bio védelem a kertben
A permetezés egy szükséges rossz a kertben. Sajnos kikerülhetetlen, hiszen ellenkező esetben a kártevők mindent letarolnak, tönkretesznek. Hogy ezt kikerüljünk mindenképpen vegyszerekhez kell nyúlni? Szerencsére nem, hiszen a természet a kezünkbe adja a megoldást. Lássunk most egy-két lehetőséget arra, hogy hogyan védekezzünk a kertünk kifosztói ellen úgy, hogy ne terheljük tovább vegyszerekkel a szervezetünket.

Alternatív karácsonyfák - Nincs hely a fő karácsonyi dísznek?

Alternatív karácsonyfák  - Nincs hely a fő karácsonyi dísznek?
Akármennyire is szeretjük a karácsonyt, van amikor egyszerűen nem tudjuk hova rakni a fát. Ilyenkor két kényszermegoldás szokott születni: apró, esetleg fejletlen fát keresünk, amit be tudunk szuszakolni egy sarokba vagy nagy sóhajok közepette lemondunk a karácsony egyik legszebb díszéről. De ennek nem kell feltétlenül így lennie!

A kerti garnitúrák téliesítése

A kerti garnitúrák téliesítése
Sajnos, nincs mit tenni, a tél megállíthatatlanul közeledik. A mi feladatunk ezek után csak annyi, hogy mindent elrendezünk, és elcsomagolunk, hogy a fagyok ne tegyenek kárt a kertben, vagy éppen a kiegészítőinkben. A garnitúrák esetében a téliesítés mikéntje attól függ, hogy milyen anyagból készültek. Lássuk most a teendőket a mínuszok megérkezése előtt.

Készíts ajándékot karácsonyra! – Hógömb és díszkeretek

Készíts ajándékot karácsonyra! – Hógömb és díszkeretek
Nyakunkon a karácsony, és sokan nem tudják még, hogy mi legyen az ajándék. Ezt sok minden befolyásolja: időhiány, ötlethiány, és a legtöbb esetben a pénz. Hiszen nagyon nehéz olyan ajándékot találni, ami személyre szabott, olcsó, és könnyen beszerezhető. Vag mégis? Csak éppen magunknak kell elkészíteni, mert így tehetjük egyedivé, olcsóvá, és igazán személyre szabottá!

Káposzta a konyhakertben és a lakásban

Káposzta a konyhakertben és a lakásban
Ha káposztát szeretnénk ültetni a konyhakertbe, az egy nagyon dicséretes dolog, hiszen fantasztikus növénnyel gazdagodhatunk, de tudnunk kell, hogy bizony nem éppen a legegyszerűbben nevelhető zöldség, rengeteg odafigyelést és törődést igényel. Ha azonban jól bánunk vele, akkor gazdagon terem, és ellát bennünket vitaminforrással a téli szezonra is. Ráadásul a káposztát rengetegféleképpen el lehet készíteni, így változatos és finom mankót kap az egészségünk.

Ültessünk articsókát

Ültessünk articsókát
Amikor valaki azt mondja, hogy articsóka, akkor a legtöbbünknek nem igazán ugrik be semmi. Hiszen a magyar konyhában kevéssé jellemző ennek a növénynek a fogyasztása. Pedig rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, és ráadásul termeszteni is egyszerű.

Csináld magad díszek betonból!

Csináld magad díszek betonból!
Színes, mintás, vidám betondíszek saját kezűleg Akik szeretik maguk elkészíteni a dísztárgyaikat azok már biztosan sokszor gondoltak a betonra, mint alapanyagra. Hiszen remekül formázható, csak a megfelelő öntőminta kell hozzá. Ráadásul színezni, díszíteni is lehet, így vidám, egyedi, kézzel készült díszekkel láthatjuk el a lakásunkat, teraszunkat, vagy a kertünket.

Neveljünk déligyümölcsöt!

Neveljünk déligyümölcsöt!
Déligyümölcsöt nem csak a piacon tudunk beszerezni, hanem mi magunk is remekül tudunk termeszteni. Sőt, akkor is vannak lehetőségeink, ha olyan egzotikus szépségekkel szeretnénk próbálkozni, amikről egyesek még csak nem is hallottak. Lássunk hát néhány lehetőséget a finomságok közül.

Formáljuk újra az ajtókat és ablakokat!

Formáljuk újra az ajtókat és ablakokat!
A lakásunk egyediségét rengeteg kiegészítővel és a falak színével is emelhetjük. Igaz, az ablakok és ajtók mind boltiak, egyénmegoldások, de hát mindent nem lehet. Vagy mégis? Lehetőségünk arra, hogy mi alakítsuk át a nyílászáróinkat és, hogy egyedileg legyártassuk azokat! Lássunk néhány ötletet a különleges darabokra:

Komposztálási 1X1

Komposztálási 1X1
Amikor betérünk egy gazdaboltba, akkor sokszor találkozhatunk nagy zsákokba csomagolt fekete földel, amin rajta virít a felirat: komposzt. Ilyenkor beugrik az embernek, hogy hallott már erről az anyagról, és mintha otthon is el lehetne készíteni, de elhessegetik a gondolatot, arra hivatkozva, hogy biztosan nehéz, és kertészeti szaktudást igényel. A másik probléma az szokott lenni, hogy sokan úgy gondolják a komposztálás folyamata büdös, és undorító.  

Extrém és utánozhatatlan burkolatok

Extrém és utánozhatatlan burkolatok
Amikor a lakást, vagy a házat burkoljuk, rendszerint már jól bevált palettáról válogatunk. Ezzel nincs is baj, hiszen így biztosak lehetünk a kinézetben, és a kivitelezés idejében, viszont az is igaz, hogy egy katalógusból nehéz egyedi darabokat választani.

Így lesz stílusos a nyílászáród!

Így lesz stílusos a nyílászáród!
Az ajtó és ablakvásárlás első lépése, hogy eldöntjük, milyet is szeretnénk. Aki azt hiszi, hogy ez nem is nagy kihívás, hiszen túl sok variáció nincs, az nagyot téved. A mai technológiáknak köszönhetően szinte mindent meg lehet csinálni, amit csak szeretnénk, csupán pénz kérdése a dolog.

Őszi teendők a kertben

Őszi teendők a kertben
Itt van az ősz, és szerencsére nem nagy locs-poccsal, és hideggel, hanem szép napsütéssel köszöntött ránk. Ez azért nagyon jó, mert ebben az évszakban bizony rengeteg munka vár ránk a kertben. Ha most elkezdjük, akkor a tavasz megérkezésével a növényeink gyorsan és erőteljesen fognak növekedni, és dús virágzással hálálják meg a gondoskodást.

Tavaszi lakásátöltöztetés

Tavaszi lakásátöltöztetés
A virágos dekor mindig derűt, vidámságot hoz a lakásba.

Díszítsünk kavicsokkal – 5 tipp a ház körül

Díszítsünk kavicsokkal – 5 tipp a ház körül
Kavicsokkal mindenki találkozott már. Az utak mellett, esetleg az erdőkben sétálva is bele – bele botlunk, és tovább is sétálunk. Pedig a kavicsok, azon felül, hogy szépek, még praktikusak is lehetnek, hiszen védhetik az érzékenyebb felületeket, vagy megkímélhetnek minket rengeteg munkától.

Miből lehet szép kerti sétány?

Miből lehet szép kerti sétány?
A kertekben, a legtöbb esetben nem találkozunk utakkal. Másrészt, hazánkban nagyon kedvelik a kertekben a füvet, és ezzel oldják meg ezt a kérdést, másrészt nem annyira jellemzőek a hosszú, téglalap alakú kertek, amelyekben jellemzően találkozhatunk ilyen utakkal. Pedig nagyon is praktikusak, hiszen egy kiadós esőzés után is végig lehet sétálni a friss, illatos kerten anélkül, hogy ehhez gumicsizmát kellene húznunk, és persze még a kertet is feltúrnánk.

Aloé ABC

Aloé ABC
Az orvosi aloé az aloéfajok egyike és tágabb családját tekintve, a liliomfélék családjába tartozik. 

Kertdilemma - Talajtakaró cserjék

Kertdilemma - Talajtakaró cserjék
A kertünkben sokszor kerülünk szembe azzal a dilemmával, hogy nagy a terület, és mi már nem bírunk el több növénnyel. Ekkor vagy lebetonozzuk, ami a lehető legrosszabb megoldás, vagy ha a fű nagyságát sem akarjuk tovább növelni, akkor egy talajtakaró cserjével próbálkozhatunk.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia