szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Otthonosan a konyhában

Sulyok Józsefné, 2012. febr. 14.


Sok időt tölt a lakás eme pontján? Akkor biztos érdekelni fogja, hogyan teheti meghitté, ötletessé és kényelmessé úgy, hogy közben praktikus is legyen.

Otthonosan a konyhában

A munkaháromszög rejtélye

A modell lényege, hogy legyen szó kétsoros, sarokrendezésű vagy ’L’ alakú konyháról, a tűzhely, az előkészítő része és a tárolás, mosogatás területe egymáshoz képest háromszög alakban kell, hogy elhelyezkedjen. Ez segíti a hatékony konyhai munkát, azaz rengeteg időt és fáradságot takaríthat meg vele.

 

A stílus

A konyha az otthonunk fontos észe, a családi élet központja. Hogy jó hangulatban falatozhassanak itt a szeretteivel, és a főzés is öröm legyen, szabja a saját ízlésére úgy, hogy az összhangban legyen a lakás egészével.

 

Rendszerezés

Rend a lelke mindennek. Különösen igaz ez a konyhára, ahol megannyi eszközt, háztartási gépet, élelmiszert és mindenféle mütyürt tárolunk. Ha nincs kamra, a plafon és a konyhabútor közti részt érdemes polcokkal kitölteni, de a kosarak, a fedeles dobozok és a falra szerelhető polcok, rendszerezők is segítenek abban, hogy minden a helyére kerüljön. Sőt, utóbbiakat el is rejtik a szem elől a nem igazán esztétikus tárgyakat. Ha a konyha egy légtérben van a nappalival, törekedjen a zárt rendszerű tárolók alkalmazására, ezek ugyanis diszkréten elrejtenek mindent a kíváncsi tekintetek elől.

 

Textilek

A terítőn és törlőkendőn túl a függönyöknek, szőnyegeknek, párnáknak is helyük van a konyhában. A szövetek kiválasztásánál ne csak az árat és a küllemet tartsa szem előtt, hanem azt is, hogy moshatónak és színtartónak kell lenniük.
Tipp: varrassa a függönyt, a terítőt, a szék vagy a párnahuzatokat ugyanabból az anyagból, ez jó kiindulópont lesz, ha látványos változást szeretne.

 

Dekoráció

Nem csak húsvétkor vagy karácsonykor van létjogosultságuk a különféle dekorációknak, az év többi szakaszában is kedvére csinosítgathatja ezt a helyiséget. A falra képek és keretezett fotók kerülhetnek, de egy öröknaptár, egy látványos óra vagy egy faliújság is helyet kaphat itt. Ne feledkezzen meg a növényekről sem. Cserepes példányokat vágott virággal kiegészítve feldobhatja a konyhapultot, de mókás falmatricákkal is csinosíthatja a konyhát.

 

Színek

Annak érdekében, hogy a végeredmény ne legyen hivalkodó vagy harsány, a bútorok, illetve burkolatok kiválasztásánál érdemes két, legfeljebb három színt kombinálni.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!