szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Övek saját kezűleg

Scheftsik Tamás, 2014. aug. 28.


Öve mindenkinek van, de az már nem mindegy, hogy milyen. Az urak rendszerint elvannak két – három darabbal, ám a hölgyek esetében nagyon sok szempont szerint kell válogatni, ami azt is eredményezni, hogy háromnál bizony több övre van szükségük.

Övek saját kezűleg

Ám a jó hír, hogy ezeket el is készíthetik, illetve a régi, nem használt darabokat is új életre kelthetik. Egy kis kézügyesség, némi ragasztó, és már kész is!

Egyszerűek

A hölgyek körében igen elterjedt lehetőség nyaranta, hogy a kendőt nem a fejükre, vagy a nyakukba kötik, hanem öv gyanánt hordják. Ebből látszik, hogy az öveknek itt sokkal inkább dísz funkciója van, semmit az, hogy a nadrágot tartsák, ennek megfelelően, ha szeretnénk mi magunk alkotni egy – egy darabot, akkor – főleg az elején – ne számítsunk rá, hogy az öveink súlyt is tudnak majd tartani.

A kendő után talán a másik legegyszerűbb megoldás a kötelek használata. Ehhez természetesen szép, tiszta és festett kötelekre lesz szükségünk, de többségében ezek is kaphatóak a hobbyboltokban, de ha szerencsénk van, akkor a gazdaboltban is találkozhatunk velük. A kötelekkel semmi más dolgunk nincs, csak méretre várni, és felvenni őket. Aki szeretné egy kicsit cifrázni is, annak sem kell sokat tennie, csupán egy mutatós fonási módszerrel megvariálni a kötelek szimmetriáját.

A lezáráshoz több variáció közül is választhatunk. Nemes egyszerűséggel rávarrhatunk a két végére az övnek patentot, de francia kapoccsal is próbálkozhatunk. Szintén egyszerűen működik az a lehetőség is, hogy egy régi, már nem használt öv csatját levesszük, és ráhurkoljuk a kötelet. Tökéletes csat lehet a kettős „D”-t mintázó, hajlított fémből is, melyet szintén csak az öv végére kell horkolni, és már készen is vagyunk. Hogy az alkotásunk vége, vagy végei ne bomoljanak fel, mindenképpen érdemes levarrni őket. Ezt a legszebben akkor tehetjük meg, ha egy anyagdarabot is a végre hajtunk, és ennek segítségével rögzítjük a széleket.

Hack

A régi, kidobásra váró, divatjamúlt daraboktól sem kell megválnunk, hiszen egy kis átalakítással tökéletes, és persze nagyon divatos öveket alkothatunk.

Az első lehetőségünk a szegecs, ami most virágkorát éri. A legegyszerűbb verzióban nincs is másra szükségünk, mint azokra a bizonyos szegecsekre, amikkel átszúrva az anyagot, és a kis lábakat visszahajtva dekorálhatjuk a kiválasztott övet. Bőr esetében nehezebb feladatunk lesz, ehhez vagy kalapácsot, vagy szegecselőt érdemes használni. Természetesen a szegecses öv alapanyaga lehet egy egyszerű szalag is, amit lazán megkötve nagyon hangsúlyos ellentétet teremthetünk a vad szegecsekkel szemben.

Egy kis festékkel is nagyon sokat elérhetünk. Ehhez persze érdemes különlegesebb anyagot kiválasztani, hiszen egy egyszerű, egyszínű festék nem annyira mutatós. Ha szalagból készül az öv, akkor nyugodtan batikolhatjuk is, vagy több színnel is festhetjük. A vastagabb anyagot is megfesthetjük, de itt nehezebb lesz a dolgunk. Az egyszerűség kedvéért érdemes festékszórót használni, amik között találhatunk olyanokat is, melyek anyag csillámmal van keverve. Ne féljünk a csatra is juttatni belőle, sőt, az sem baj, ha díszként masnikat varrunk rá, és azokat is lefújjuk.

Egészen elegáns hatást érhetünk egy, ha egy fekete szatén szalagra ragasztunk sok – sok strasszt. A szalagot hagyjuk hosszabbra, mint kellene, hogy egy nagyobb masnit tudjunk kötni rá.  A strasszos öv tökéletes kiegészítője lehet egy kosztümnek, vagy éppen egy koktélruhának is, és az elkészítése még csak nem is vesz igénybe sok időt.

Kapcsolódó cikk: Készítsünk egyedi napszemüveget!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!