szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Padlizsános csirkecomb római tálban

Sulyok Józsefné, 2008. szept. 28.


A római tál segítségével különösen finom ízekben gazdag ételt készíthetünk!

A megtisztított csirkecombokat megsózzuk, baromfi fűszerkeverékkel, fokhagyma sóval, vagy fokhagymakrémmel bekenjük, meghintjük borssal.
A római tálat, amit előző este vízben áztattunk egy kis zsírral, vagy vajjal bekenjük, beletesszük a csirkecombokat, hagymakarikákat, fokhagyma darabokat, keverünk közzé, meg az előre megtisztított, karikára vágott, befűszerezett padlizsánkarikákat közzé keverjük.
Karikázunk rá paradicsomot és paprikát. Fedjük le a római tál tetejével és a hideg sütőbe betesszük sülni. Enged annyi levet, hogy minden megpuhul benne.
A végén levesszük az edény tetejét, és egy kicsit hagyjuk, hogy a hús pirosra süljön. Szép a látvány, íze is jó és finom.


Én krumplipürét készítettem hozzá. A megtisztított, feldarabolt krumplit feltesszük főni, ízlés szerint sót teszünk bele, egy nagy fej vöröshagymát és petrezselyemzöldet. Puhára főzzük, leszűrjük, és krumpli-törővel összetörjük. Teszünk bele a krumpli mennyiségétől függően 1-2 nyers tojást, tejfölt, tejet, vajat. Jó könnyű és habos állagúvá elkeverjük.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Kapcsolódó cikkek: Padlizsán krém, Kacsából készült húsleves
Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia