Pirított máj tepsis burgonyával
Sulyok Timea, 2009. jan. 15.
Megoszlik a vélemény a májjal, májból készült ételekkel kapcsolatban. Ez az elkészítési mód valóban nagyon ízletes, egy próbát megér!
Hozzávalók:
fél kg máj
2 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fehérbors
majoránna
2 db paradicsom
piros arany
delikát
Kis zsiradékon a hagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a paradicsomot. Együtt pároltam, majd a vékony csíkokra vagy szeletekre vágott májat beletettem. Fedő alatt közepes lángon pároltam. Ha sűrűnek érezzük öntsünk hozzá egy kis vizet.
Fűszereztem majoránnával, delikáttal, piros arannyal és fehérborssal. Kis lángon készre főztem.
Fontos! Sót csak a tálaláskor szabad hozzáadni, mert egyébként megkeményedik a máj.
Én tepsiben sült, karikára vágott burgonyával tálaltam, de a rizs is finom hozzá.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Rakott krumpli
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Kertészkedés
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22