Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Prosilicon 1liter
5.990 Ft
Menny.:db

Prosilicon 1liter

5.990 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 472 Ft
Várható szállítás: 2024. április 18.

Leírás

A termékben lévő kálium-szilikát erősíti a növény bőrszövetét, így védi a káros hatásoktól (erős napsugárzás, kórokozók, kártevők, túlzott párologtatás).
Jól alkalmazható cseresznye, meggy, csemege- és borszőlő, valamint ipari paradicsom és egyéb zöldségkultúrák esetén, amelyekben az érési időszakban érkező esők jelentős kárt tudnak okozni a bogyók megrepesztésével. Megelőzésként kell használni. Az „eső után köpönyeg” stratégia itt sem jó, vagyis a bogyónövekedés időszakától legalább 2 alkalommal alkalmazzuk 10–30 ml/100 m2 dózisban, maxium 0,7%-os oldatkoncentrációval. Jó hatású a kertésztben egyre nagyobb problémát okozó napégés ellen is. Lúgos kémhatásával és a bőrszövetet erősítő hatásával elősegíti, „felfegyverzi” a növényeket a biotikus stressz elleni küzdelemhez (például fokozza a gombabetegségekkel szembeni ellenálló képességet).

Hatásmód

Kálium-szilikát-tartalmának köszönhetően fejti ki hatását. E két hatóanyag könnyedén beépül a gyümölcs bőrszövetébe, erősíti, ellenállóbbá teszi a gombabetegségekkel szemben, a szövetek rugalmasabbak lesznek, így nem csak a bogyórepedés előzhető meg, de a kórokozók fertőzése is mérsékelhető. Káliumtartalma segíti a gyümölcs színesedését, érését. Bevonatot képez a bogyó felszínén (UV-tükörként működik), visszaveri a káros sugarakat, így nem engedi megégni a bogyókat. Mindezen tulajdonságok segítik a növényt a különböző stresszhelyzetek leküzdésében.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.