szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Puha és veszélytelen karácsonyfák a gyerekszobába

Scheftsik Tamás, 2012. dec. 17.


Karácsony szép ünnepén előfordulhat, hogy a kisgyerekünk a következő kéréssel fordul hozzánk: én is szeretnék egy fát a szobámba. Mit tehet ilyenkor a felelős szülő, hiszen a fenyőfa kissé szúrós, és hát az ember nem is nagyon szeretne egyszerre két fát díszíteni, és persze megvenni. Ilyenkor jól jön egy kis kreativitás, hogy puha és veszélytelen fákkal láthassuk el a kicsiket.

 

Puha és veszélytelen karácsonyfák a gyerekszobába

Nemezelt

 

A gyapjúszálakból szappanos vízzel készült anyag egy ideig igen nagy népszerűségnek örvendett. Mostanában azonban inkább csak a kézműves boltokban és a vásárokon lehet vele találkozni. Pedig nemezeléssel igazán szép fácskát hozhatunk össze. Egyáltalán nem szúr, és teljesen veszélytelen, hiszen a díszeket is elkészíthetjük ezzel a technikával. Akármeddig megmard, és persze a lurkó is segíthet az elkészítésében, mert az is teljesen veszélytelen.

 

Varrott

 

Ez valamivel időigényesebb, mint az előző, és annyit nem is tud segíteni nekünk a kicsi. Ha nagyobb gyerekünk van, akkor viszont nyugodtan bevonhatjuk. Nem kell más, csak egy nagyobb, rossz lepedő, és valamilyen töltőanyag, például szivacs. Vágjuk formára az anyagot (természetesen kettő fa-forma fog kelleni) és vágjuk ki. Ezután textilfilcet elő, és díszítsük kedvünk szerint. Ha a zöld színhez is ragaszkodunk, akkor először fessük meg az anyagot. Ez sem tart tovább 20 percnél, csak meg kell várni, amíg megszárad. Ha a díszítéssel is megvagyunk, akkor varjuk össze ¾-ed részig, majd tömjük meg a szivaccsal. Egyengessük el és fejezzük be a lezárás. Akkor is tökéletes, ha a kicsi az ágyba szeretné magával vinni. Ha elég nagyra sikerül, akkor pedig karácsonyi ülőpárnaként is remekül mutat a szobában.

 

Süti

 

Tökéletes gyerekszobai dísz – bár nem tart valami sokáig. Jellemzően mézeskalácsból szokták csinálni, de megkreálhatjuk piskótából, vagy marcipánból is, a lényeg, hogy a választott alapanyag elég erős legyen ahhoz, hogy meg tudjon állni a tálcán. Miután kisütöttük, díszíthetjük áfonyával, eperrel, banánnal, így a csemege nem csak finom, hanem egészséges is lesz. A gyerekszobában kitéve azonban valószínűleg nem marad meg tovább, mint egy, legfeljebb két nap, így gondoskodjunk az utánpótlásról is.

 

Falra

 

Ha kevés a hely, akkor is csinálhatunk gyönyörű fenyőt a gyerekeknek. Egy darab zöld posztóra lesz csak szükségünk, amit fenyő formájúra tudunk vágni. Erősítsük a gyerekszoba falára, és kezdhetünk is díszíteni. Az egész kicsiknek jók lehetnek a már említett nemez díszek, de a kisebb szivacslabdákat is bevonhatjuk egy piros anyaggal. A nagyobbaknál használhatunk komolyabb díszeket is, vagy akár égősort, így sokkal „felnőttesebb” lesz a hatás.

 

Ha ezek nem segítenek

 

Ha a gyerkőcöt nem tudjuk ennyire könnyen lekenyerezni, akkor bizony egy másik fegyverhez kell nyúlni. Keressünk a szobanövényeink között olyat, ami szép is, zöld is, és (akár egy kis rásegítéssel) nagyjából fenyő formájúra alakítható (a futónövények például ideálisak, csak a tartójukat kell egy kicsit meghajlítani, de a legjobb, ha van egy kis bukszus, vagy szobafenyő a lakásban). A cserepet tegyük be a kicsi szobájába, és díszítsük fel ugyanúgy, mint az igazi karácsonyfát.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia