szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Rovartúrások a gyepben

Szilárd     1 382 napja     0 megtekintés
Tavaly telepített gyepünket a kert egy részében minden bizonnyal valami kártevő tette tönkre. Foltokban lassan elhalt a gyep és csak kósza szálak maradtak.

Minden bizonnyal valami kártevő lesz a ludas, ami elrágja a fűszálak gyökereit.

Ugyanis rendszeresen kis, pár centis föltúrások jelennek meg a földön, mint az a képeken is látható. Nem tudom, hogy ugyanaz a kártevő-e, de néha ceruza vastagságú lyukakat is látok és egy ideig tudom őket követni a földben pár centi mélyen.

Egy kertész szerint hangya és Force-t javasolt, de semmit nem segített.

Gondoltam lótücsökre is, ugyanis a nyár folyamán 3-at is találtam a kertben.

Mi okozhatja ezt a komoly pusztítást is mivel tudom hatékonyan felvenni ellene a harcot?

Nemrég a tönkrement területeket próbáltam visszafüvesíteni, de tartok tőle, hogy amint megjelennek a fűszálak, jön is a kártevő és tönkreteszi őket.

Köszönettel,
Szilárd
0
0
szavazat
Rovartúrások a gyepben Rovartúrások a gyepben Rovartúrások a gyepben Rovartúrások a gyepben


1 HozzászólásVarga László
2016. okt. 01. (1 375 napja)
Üdvözlöm!
Talajlakó rovarok ellen az Artis mikrobiológiai hatóanyag alkalmazható 2 dkg/100 m2 dózisban a felületre kipermetezve és öntözéssel a talaj felső rétegébe bemosatva, vagy eleve az öntözővízhez adagolva. Emberre, melegvérű állatokra veszélytelen, így a házikertben is nyugodtan alkalmazható biológiai megoldás. Vegyszeres lehetőség a Belem nevű mikrogranulált szabadforgalmú talajfertőtlenítő egyenletes kiszórása a gyepfelületre (12 dkg/100 m2), ami szintén nem mérgező melegvérűekre és 60 nap tartamhatással bír.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.