szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Spórolás mesterfokon

Sulyok Józsefné, 2016. jan. 28.


Néhány könnyen betartható trükk és máris kisebb összeg szerepel a havi számlánkon.

Spórolás mesterfokon
  • A mélyhűtés jelentős pluszenergiát igényel, ne alkalmazza feleslegesen. Ha tudja, hogy hamarosan elfogyasztja a maradékot, elegendő lehet a maradék lehűtése. Használja a hűtőben kijelölt tárolókat a céljuknak megfelelően.
  • Állítsa előre össze a heti menüt, mert a tervezett vásárláskor így nem vásárol felesleges árut. Írjon bevásárló listát, így csökkentheti a felesleges termékek beszerzését.
  • A régebbi elektronikai készülékek készenléti üzemmódban is fogyasztanak áramot. Ha éppen nem használjuk, érdemes teljesen áramtalanítani.
  • Az akkumulátorok töltői (fényképezőgép, telefon, stb.) akkor is használnak áramot, ha bedugva felejtő őket.
  • Negyedével csökkentheti a felhasznált energia mennyiségét, ha melegítéskor lefedi az ételt. Fontos, hogy az edényt mindig a megfelelő karikára rakjuk. Rengeteg hőt elpazarolhat, ha a legnagyobb gázrózsára egy kis lábost rak.
  • Ha olyan élelmiszert rak a hűtőbe, ami még nem hűlt ki, nemcsak a hűtő jegesedésével számolhat, de a szokottnál magasabb villanyszámlára is. Azt sem gondoltuk volna hogy akkor is többet kell fizetni, ha sokáig kint hagyja a vajat, sajtot, stb. az asztalon. 

Kapcsolódó cikk:Nefelejcstippek a tavaszváróknak
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!