szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Spórolási tippek a fürdőben

Scheftsik Tamás, 2012. nov. 04.


Amikor a lakásban a spórolásról van szó, akkor az egyik helyiség, amit érdemes górcső alá venni, az bizony a fürdőszoba. Itt ugyanis aztán dögivel lehet felesleges kiadásokat termelni. A víz, az áram, és persze az a rengeteg eszköz és vegyszer, amit elhasználunk mind-mind sokba kerül. Ám ha egy kicsit tudatosabbak vagyunk, és odafigyelünk, valamit egy kicsit utánanézünk, hogy milyen lehetőségeink vannak, akkor bizony megdöbbentően sokat lehet spórolni, amit azután magunkra, a családra, vagy éppen pihenésre lehet költeni.

Spórolási tippek a fürdőben

Víz

 

A fürdőszobában az egyik legtöbbet fogyasztó dolog a csap. Nem csak azért, mert megengedjük a kádat, bár az sem éppen takarékos megoldás. A fogmosás és egyéb tevékenységek közben hajlamosak vagyunk folyatni a vizet, ami két szempontból is baj: egyrészt pazarlás, másrészt pénzkidobás. Bár a havi számlán nem jelentős összeg, de egy év alatt már sokszor 10-15 ezer forintról is beszélünk. Ennek a többszörösét is meg lehet takarítani, ha egy olyan kiegészítőt szerelünk a csapokra, mely levegőt kever a kiömlő vízhez. Ezzel elérhetjük, hogy akár 75%-al kevesebb víz folyjék ki a csapon, miközben a nyomás tökéletes, zuhanyozni, kezet mosni kitűnő. Ezzel a módszerrel már a havi víz és csatornaszámlán is sokat lehet fogni.

 

Mosószer

 

Nagy mumus a mosószer. Ha ugyanis azt szeretnénk, hogy valóban tiszta legyen a ruha, akkor vagy megvesszük a horribilis összegeket felemésztő márkás termékékeket, vagy nekiállunk, és mosószappannal, kézzel, akár nagyanyáink, kimossuk a szennyest. Erre kínál alternatív megoldást, ha mi magunk csinálunk mosógélt. Ehhez 6 liter vizet felforralunk, belereszelünk 10 deka mosószappant, majd átrotyogtatjuk, és levesszük a tűzről.Miután kihűlt, flakonokba töltjük és 1 napot állni hagyjuk, így megkapja a gél állagot. Használat előtt mindig fel kell rázni.

Egy jó alternatíva lehet a mosódió is. Ezek az apró gömböcök a szappanfa termései, amellyel nagy hatékonysággal lehet mosni anélkül, hogy akár csak egy csepp kemikáliát is használnánk. Ez erősen környezet, és persze pénztárcabarát is. Az öblítő kiiktatására is van lehetőség. Egy kupica ecet, és 5-10 csepp illóolaj ugyanazt a hatást adja, mint egy öblítő. Az ecet élénkíti a színeket és puhítja az anyagot, az illóolajok pedig megadják a kellő aromákat.

 

Szárító

 

Nos, a felesleges holmik tárházában a szárító igen előkelő helyen lenne. Való igaz, hogy nagyban lerövidíti azt az időt, mire hozzájuthatunk az áhított ruhához, ám ezt rendszeres mosással, és egy kis előre gondolkodással kiküszöbölhetjük. A szárító ugyanis egyrészt rengeteg helyet elfoglal, másrész egy igazi áramzabáló. A ruháink egy állványon, akasztva vagy fektetve is tökéletesen megszáradnak, ráadásul, ha ehhez még ki is visszük őket a szabadba, akkor az illatuk is kellemes és könnyed lesz.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia