szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Szabadság! Fürdőszoba falak nélkül

Scheftsik Tamás, 2013. júl. 24.


A fürdőszoba kialakításának egyik legextrémebb módja az, ha egyszerűen nem teszünk hozzá falakat. Ez akkor történhet meg, ha kifejezetten gyárlakás – szerűen szeretnénk kialakítani az életterünket. Egy kissé szokatlan megoldás, ám nagyon jól működhet egy kellően exhibicionista ember lakásában. Ha ezt a kialakítást választjuk, garantáltan leesik az álla azoknak, akik a lakásunkba jönnek.

Szabadság! Fürdőszoba falak nélkül

Pára

Nagyon fontos  részlet, hogy valamit kezdeni kell a párával. A legtöbben ugyanis nem matrózzuhanyoznak, vagyis nem három csepp vizet használnak el tusolás közben. Ez viszont azt jelenti, hogy miközben a forró zuhatag alatt ejtőznek, bizony nem kevés gőz is keletkezik. Hogy ez a későbbiekben ne okozzon gondot, mindenképpen el kell vezetni. Ha ezt elmulasztjuk, akkor számolnunk kell a penészedéssel, és a vizesedéssel, amelyek adott esetben az egészségünket is károsítják. Egy párátlanító berendezés, amit a boltban lehet kapni, már megteszi, de ha igazán tökéletesen szeretnénk felszerelni a lakást, akkor motorizált, beépített verzióval próbálkozzunk.

Falak

Mivel nem külön szoba a fürdő, így falai sincsenek. Ez addig nem is gond, amíg csak mi magunk vagyunk a lakásban, ám ha már van velünk valaki, akkor már gond lehet az intimitás hiánya. Nem is igazán a kézmosóval, van gond, sokkal inkább a tusolóval-. A kádat az ember akkor használja, amikor minden csendes és nyugodt, tehát ott nincs gond, de tusolni akkor is kell, ha éppen valakivel osztozunk a lakáson, akinek nem akarjuk felfedni a testünket. Ez tökéletesen megoldható egy épített zuhanyfülkével, aminek ajtaja ugyan nincs, ám cserébe, hogy a víz ne fröcsköljön szanaszét, csigavonalban tekeredik, így elrejti a zuhanyozó embert. A törölközőt is felakaszthatjuk úgy, hogy ne legyen vizes, és ebben az esetben attól sem kell tartani, hogy meglátnak minket.

WC?

Sokan a fürdőben helyezik el a wc-t is, ami alapvetően nem gond, de ha olyan fürdőt tervezünk, aminek nincsenek tényleges falai, akkor ezt inkább mellőzzük. A falak hiánya ugyanis nem csak a láthatóvá teszi a mellékhelyiség használatot, hanem a szagok ellen sem tud fellépni. A toalettet mindenképpen zárható, szellőztethető helyiségbe tegyük, ellenkező esetben nagyon kellemetlen perceket szerezhetünk magunknak.

Ha zavar a nyitottság

Ha valakit zavar, hogy minden látható, ami a fürdőben történik, de ennek ellenére nem akar falakat húzni köré, annak is vannak lehetőségei. A spanyolfalak, illetve a részben felfalazott üvegtéglák nagyon jó megoldást jelenthetnek. Ha csak sejtelmesen szeretnénk elfedni a helyet, de nem lényeges, hogy a láthatóságot is kiküszöböljük, akkor néhány méretes bambuszrúddal is dolgozhatunk. Ezeket feszítsük be a padló és a plafon közé a fürdő határolására. Nagyon jól mutat, ad egy fizikai határvonalat, de mégsem zárja le a teret, hiszen át lehet látni a szálak között.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!