szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyepszőnyeg sárgulása

Valler Dóra     2 097 napja     223 megtekintés
Nyár elején tettük le a gyepszőnyeget, öntözőrendszerrel együtt. Semmi baj nem is volt vele szeptember közepéig. Szépen megerősödött, nyírtuk igénye szerint miután jól beállt. Lehet, hogy nyár végén túl lett öntözve? Mikor észrevettem a sárgulást önözőrendszert leállítottam, szellőztettünk rajta egyet igaz csak kézi gereblyével. Nem javul, sőt romlott a helyzet. A gyepszőnyeggel lehet valami mert, vannak olyan kis részek ahol fűszórással füvesítettünk (tipegő kockák között) ott nagyon szép a fű. Fényképet mellékelek. Köszönöm a választ.
0
0
szavazat
Gyepszőnyeg sárgulása Gyepszőnyeg sárgulása Gyepszőnyeg sárgulása Gyepszőnyeg sárgulása


1 HozzászólásCzinege Erik
2014. okt. 10. (2 097 napja)
Kedves Dóra,

Sajnos a gyepszőnyegek esetében gyakran előfordul, hogy a gyökérzet nem erősödik meg kellőképpen és részben ez okozhatja a gondokat. Fényképek alapján gombafertőzés is van, illetve érdemes lenne alacsonyabbra nyírni a füvet. Azt jól tették, hogy csökkentették az öntözést gyakoriságát és az adagokat.

A gyepszellőztetést már csak tavasszal javaslom.A gyökeresedés megerősítésére:
Yeald plus http://www.szepzold.hu/yeald_plus_1_liter

15 ml kell 10 liter vízhez, ami 100 m2 elég, de érdemes a vízadagot növelni, hogy egyenletesen ki tudja juttatni öntöző kannával.

Kondicionálásra:

Trifender
Ebből 20 gr kell 10 liter vízhez, ami szintén 100 m2 elég.

Először Trifenderes kezelést végezze el, majd ezt követően 3-5 napra kezelje le a Yealddel.

üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.