szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Száraz gyeprészek

Sárközi Viktor     1 017 napja     0 megtekintés
Kedves Szakértő!

Tavasszal telepített gyepet csak most szeptembertől vágtam rövidebbre, nyáron kb. 8cm volt a vágásmagasság és sajnos elég nagyra hagytam megnőni. Augusztus elején lassú egyenletes hatású műtrágyát adtam neki. Ezután nagyon szép zöld volt, majd az első szeptemberi alacsonyabbra (kb. 4cm) vágásnál észrevettem, hogy a fű torzsája környékén sok már elszáradt szál van. Ekkor lombseprűvel amennyire lehet kiszedegettem az elszáradt szálakat, bár még így is elég sok benne maradt, amik erősebben ragaszkodtak a gyökérzethez. Nyírás után egy héttel már nem látszanak a száraz szálak, mert az új hajtások elfedik a tövét, de ahányszor újra nyírom mindig száraz foltos lesz, amíg nagyobbra nem nől.
Mit lehet ez ellen tenni? Érdemesebb lenne egy komolyabb gyepszellőztető géppel végigmenni a terepen? Vagy esetleg valamilyen betegség támadta meg a gyepet? Gyanítom, hogy amikor sokáig nagyra hagytam nőni, akkor berohadt az alja és végül elszáradt.
Csatolok néhány képet a mostani fűnyírás utáni állapotról.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdv: Sárközi Viktor
0
0
szavazat
Száraz gyeprészek Száraz gyeprészek Száraz gyeprészek Száraz gyeprészek


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. okt. 02. (1 013 napja)
Kedves Viktor!

Én is úgy gondolom, hogy a magasra hagyott fűszálak miatt nem volt megfelelő a szellőzése a gyepnek és valamilyen gomba megtámadhatta. Javaslom még most ősszel vágás után permetezze le réz tartalmú gombaölővel (pl. Champion), amit tavasszal ismételjen meg. Majd tavasszal végezzen egy alapos gyepszellőztetést, ezután érdemes gyökérerősítésnek Yeald Plus lombtrágyát és valamilyen jó minőségű tavaszindító műtrágyát adni. Nyárra már rá se fog ismerni a gyepre.
Üdvözlettel,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.