szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Talaj, sokat várunk tőle

Sulyok Józsefné, 2015. dec. 14.


Ahogy sejtettük, a virágföldnek a növények rögzítése mellett egyéb kívánalmaknak is meg kell felelnie. 

Talaj, sokat várunk tőle

Minősége hatással van a növényekre, és a növény általános egészségügyi állapotára is.

Fontos, hogy jó víz és tápanyagmegtartó képessége legyen, megfelelő arányban tartalmazzon tápanyagot, a pH értéke is megfelelő legyen. A legtöbb szobanövény igényének megfelel a kereskedelmi forgalomban kapható tőzeges földkeverék, a jó minőségű általános virágföld.

A mészkerülő növények (azálea, bromélia stb.) speciális földkeveréket igényelnek. Az egészséges talajélet egészséges növényfejlődést biztosít úgy a kertben, mint a virágcserépben is. Számtalan lény élőhelye a talaj. Ezek ténykedésükkel javítják a talaj szerkezetét, lebontják az elpusztult növényi részeket, és felvevő tápanyaggá alakítják. A legtöbb virágföld kevés mikroorganizmust tartalmaz, gazdagítsuk a talajéletet érett marhatrágya hozzáadásával.

A talaj pH értéke hatással vannak a növekedésre, a mikroorganizmusok tevékenységére és a tápanyagok hasznosítására is. A növényeink az eredeti helyükön megszokták az ottani pH értéket, így biztosítanunk szükséges ezt az értéket a lakásunkban is. Növényeink talaját házilag is mérhetjük a szaküzletben kapható pH értékvizsgáló rudacskákkal vagy szalagokkal, de beszerezhetünk elektromos mérőt is. 

Kapcsolódó cikk: Vízre váró növények
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!