szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Talpasmuhar vs PUMA Extra

Gábor     2 524 napja     2600 megtekintés
Tisztelt Cím!

Június végén gyepesítettünk újra hidrovetéssel. A fű szépen teljesen zártan kinőtt. Sajnos 2 hete megjelent benne a talpasmuhar. Szereztem be PUMA Extra gyomirtó szert. Állítólag ez kiírtja a gyomnövényt. A mai napig nem mertem lepermetezni, mert azt az infót kaptam, hogy a talpasmuhar túl van a gyökérváltáson, több mint 2 elágazó hajtása van és ez esetben teljesen hasztalan a permetezés.
Továbbá nem egyértelmű számomra, hogy 10 liter vízhez mennyi permetszert kell adagolni. Van aki 15 ml, van aki ennek dupláját 30 ml javasol.
Kérdésem az lenne, hogy tényleg felesleges már permeteznem? Ha nem akkor 150 m2 gyepfelületre mennyi szer kell milyen adagolással?

Válaszát előre is köszönöm!
Gábor
0
0
szavazat


2 HozzászólásKertészné Borbély Eszter
2017. júl. 12. (1 094 napja)
Kedves Gábor!

Ha marad a szerből szívesen átvenném, mert hasonló problémám van.
A területet felülvetettem fűmaggal aminek a fele talpas muhar mag volt,
és kiszedhetetlen olyan sok. Ezért kérném a maradék szert. Várom válaszát.

Üdvözlettel:Kertész Eszter
Czinege Erik
2013. aug. 14. (2 522 napja)
Kedves Gábor,

Az Ön által említett szer engedélyokirata szerint nem használható gyepen. Kertépítők azonban a gyakorlatban szokták alkalmazni, 30-50 ml 10 liter vízhez, ami 100 m2-hez elég. A fenti szer hatékony gyökérváltás után is.

Üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.