szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Tárkonyos csirkeragu-leves

Sulyok Timea, 2009. febr. 10.


Használjuk többet a tárkonyt ételeink elkészítéséhez! Megéri!

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
5 db nagyobb sárgarépa
2 nagyobb petrezselyem
1 nagyobb zeller
fél fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
3-4 nagyobb burgonya
egy csokor petrezselyemzöld
tárkony
főzőtejszín
citrom
fűszerek


Megmostam, majd csinos darabokra vágtam a csirkemellet és a zöldségeket. A zöldségeket ízlés szerint lehet hasábokra vagy kerek formára is szeletelni. Én ez utóbbit tettem.


Egy nagyon fazékban olíva olajat hevítettem, majd az apróra vágott hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítottam. Majd beletettem a csirkemellet, s mikor a csirkemell elkezdett fehéredni, akkor felöntöttem vízzel, s hozzáadtam a zöldségeket. A borsót nem muszáj ilyenkor beletenni, mert annak kevesebb főzési idő kell, így azt később is hozzátehetjük.


Ezután következett a fűszerezés. Só, pici bors, delikát, petrezselyem és tárkony.


Mikor minden zöldség megpuhult (különösen figyeljünk a répára), akkor következhet a habarás. Én főzőtejszínt és két evőkanál lisztet használtam, de ha elég sűrűnek találjuk a levest, a lisztet elhagyhatjuk.

Keverjük ki a tejszín és a lisztet csomómentesre, majd a levesből kanalazzunk ki némi levet. Ha a habarás hőmérséklete megközelíti a leves hőmérsékletét, akkor vegyük le a tűzről és öntsük bele a levesbe, s kavargassuk el. Ekkor karikázzunk fel egy citromot és 3-4 karikát tegyünk a levesbe. Majd helyezzük vissza a tűhelyre és pár perc forralás után levesünk kész is.


Tipp! Tehetünk a levesbe gombát és kis kelkáposztát is!


Ellenőrizzük a fűszerezést, még ilyenkor lehet pótolni, amiből keveset sikerült hozzáadni.


Jó étvágyat!


Kapcsolódó cikk:
Gulyásleves


Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Tudja-e, hogy
Receptek

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!