Tecskérli, amit tarkedlinek is hívnak
Sulyok Józsefné, 2013. okt. 01.
Laktatós és hirtelen elkészíthető étel, ami nagyanyáink idejéből való. A mezőgazdasági munkából fáradtan hazatérőknek nem volt, aki főtt ételt készítsen, hiszen mindenki dolgozott a földeken. Egy gyors kéz ezt az ételt pillanatok alatt elkészítette.
Hozzávalók:
kb. fék kg liszt,
ízlés szerint só,
2-3 egész tojás,
tej,
sütéshez étolaj
A hozzávalókat a tejjel simára keverjük mixerrel, valamivel sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta.
Az olajat felmelegítjük, majd a masszából egy-egy evőkanálnyit a forró olajba teszünk. Mindkét oldalát megsütjük, papírtörlőre kiszedjük, ami felszívja a zsiradékot. Étkezés előtt porcukrot hintünk rá. Fogyaszthatunk hozzá bármilyen lekvárt vagy tejet, de van, aki mindkettőt egyszerre teszi. Jó évágyat!
Kapcsolódó cikk:
Királyok reggelije: a póréhagymás omlett
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23