szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Téli fűprobléma

P. Alexandra     1 289 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő! Júniusban telepítettük a gyepszőnyegünket, mely egészen őszig gyönyörű szép zöld színben pompázott. Ősz elején azonban megjelentek rajta a kalapos gombák, és sárguló foltok, ezért Bravo gombaölővel és Maltaflor gyeptrágyával kezeltük. Ennek hatására kissé magára talált, de mióta "téli üzemmódban van" (nem nyírjuk, öntözzük, tápozzuk), november óta egyre rosszabbul néz ki, mindenhol sárgul, szinte teljesen elvesztette zöld színét. Mi okozhatja ezt? Lehet-e ellene most tenni valamit, vagy majd tavasszal? Még visszahozhatjuk az eredeti állapotára? Köszönettel, P. Alexandra
0
0
szavazat
Téli fűprobléma Téli fűprobléma


1 HozzászólásMártha Izabella
2016. dec. 31. (1 288 napja)
Kedves Alexandra!

Ilyenkor az legtöbb növény és gyep is nyugalmi állapotba kerül, ezért néz ki most így a kert. Javaslom, hogy tavasszal réz tartalmú gombaölő szerrel permetezze le a gyepet több alkalommal is. Májustól alkalmazható a Trifender biológiai hatásfokozó készítmény is.

Üdvözlettel,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.