szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Természetközeli fürdőszoba

Scheftsik Tamás, 2012. márc. 06.


A fürdőszobában lazítani egy kád vízben olyan dolog, mellyel csak kevés másik veheti fel a versenyt. Szintén csodálatos a teraszon vagy a kertben ücsörögve a látványban gyönyörködni. Ha pedig fokozni szeretnénk az eddig fokozhatatlannak hitt élmény, alakítsuk úgy a fürdőnket, mintha a kertben, a tájat bámulva merülnénk a forró habok közé.

Természetközeli fürdőszoba

Burkolatok

 

Ha természetes hatást szeretnénk, azt a legjobb a tervezéskor elkezdeni. Kézenfekvő megoldás, ha olyan burkolatokat választunk, melyek az erdőket, mezőket vagy éppen a sziklakertünket idézik. Sokáig a kő volt az egyetlen olyan alternatív lehetőség, mely jól viselte a párát és a kifröccsenő vizet. A falakon nagyon belsőséges hangulatot teremthetünk, ha szépen csiszolt, de nem formára vágott termésköveket használunk. A márvány is jó megoldás lehet, a lényeg, hogy tartózkodjunk a geometrikus formáktól, mert azok igen ritkán jelennek meg a természetben.


Napjainkban a kő mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fa burkolat, legyen szó padlóról, falról vagy plafonról. Egyes fajok deszkái ellenállóbbak a vízben rejlő veszélyeknek, és kellő lakkozással elviselik a megterhelést. Igaz, ekkor sem szabad a kifröccsent vizet órákig a padlón hagyni. A fa mellett megjelent egy drágább, de természetvédelmi és ellenállás szempontjából mindenképpen versenyképes lehetőség, a bambusz. Különösen jól bírja a pára és a víz jelentette megterhelést, kinézete pedig valóban természetközelivé varázsolja a szobát.

 

Bútorok

 

Természetesen a kiegészítők választásánál sem mindegy milyen anyagokat választunk. A fa és a kő mellett nagyon szép, és hangulatos a kovácsoltvasból készült berendezés. Igaz, a természetben ritkán találkozunk formára csavart és nyújtott fémekkel, a fa burkolattal kombinálva olyan képzetet kelt, mintha a saját kertünkbe léptünk volna, nem pedig a fürdőszobába. A polcok kiválasztásánál is érdemes eltérni a tradicionális lehetőségektől. A felezett, lakozott, íves aljú fél fatörzs igazán impozánsan mutat, ráadásul tisztán tartani is egyszerűbb, mint az üveg társait.


Az egyik legfontosabb berendezési tárgynál sem kell ragaszkodni a már megszokott anyagokhoz. Napjainkban, így egy kissé borsos áron, de már márványból, vagy fából készült fürdőkádat is választhatunk, melyhez ugyanúgy hozzá tudjuk kapcsolni a vizes rendszereket, nem kell vödörrel teletölteni. Ha azonban a pénztárcánk nem teszi lehetővé a dézsa vásárlását, a régi kádinkat is „rejthetjük”faburkolatba. Ha 3-4 lépcsőt is készítünk az emelvényre, akkor olyan lesz, mintha egy apró, beltéri medencénk lenne.

 

Legegyszerűbb

 

Két olyan dolog is van, amivel egyszerűen tehetjük a fürdőnket természetközelivé. A tervezésnél válasszunk nagy, a kertre néző ablakokat, hogy a látvány minél jobban betöltse a szobát. Persze arra azért vigyázzunk, hogy a fürdésünk ne vetekedjen egy színházi előadással a nézők számának tekintetében.
A másik egyszerű, mindenki számára elérhető megoldás, ha annyi zöld, cserepes növényt, és vágott virágot teszünk a helyiségbe, amennyi csak elfér anélkül, hogy a mozgásunkat zavarná.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia