szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Természetközeli fürdőszoba

Scheftsik Tamás, 2012. márc. 06.


A fürdőszobában lazítani egy kád vízben olyan dolog, mellyel csak kevés másik veheti fel a versenyt. Szintén csodálatos a teraszon vagy a kertben ücsörögve a látványban gyönyörködni. Ha pedig fokozni szeretnénk az eddig fokozhatatlannak hitt élmény, alakítsuk úgy a fürdőnket, mintha a kertben, a tájat bámulva merülnénk a forró habok közé.

Természetközeli fürdőszoba

Burkolatok

 

Ha természetes hatást szeretnénk, azt a legjobb a tervezéskor elkezdeni. Kézenfekvő megoldás, ha olyan burkolatokat választunk, melyek az erdőket, mezőket vagy éppen a sziklakertünket idézik. Sokáig a kő volt az egyetlen olyan alternatív lehetőség, mely jól viselte a párát és a kifröccsenő vizet. A falakon nagyon belsőséges hangulatot teremthetünk, ha szépen csiszolt, de nem formára vágott termésköveket használunk. A márvány is jó megoldás lehet, a lényeg, hogy tartózkodjunk a geometrikus formáktól, mert azok igen ritkán jelennek meg a természetben.


Napjainkban a kő mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fa burkolat, legyen szó padlóról, falról vagy plafonról. Egyes fajok deszkái ellenállóbbak a vízben rejlő veszélyeknek, és kellő lakkozással elviselik a megterhelést. Igaz, ekkor sem szabad a kifröccsent vizet órákig a padlón hagyni. A fa mellett megjelent egy drágább, de természetvédelmi és ellenállás szempontjából mindenképpen versenyképes lehetőség, a bambusz. Különösen jól bírja a pára és a víz jelentette megterhelést, kinézete pedig valóban természetközelivé varázsolja a szobát.

 

Bútorok

 

Természetesen a kiegészítők választásánál sem mindegy milyen anyagokat választunk. A fa és a kő mellett nagyon szép, és hangulatos a kovácsoltvasból készült berendezés. Igaz, a természetben ritkán találkozunk formára csavart és nyújtott fémekkel, a fa burkolattal kombinálva olyan képzetet kelt, mintha a saját kertünkbe léptünk volna, nem pedig a fürdőszobába. A polcok kiválasztásánál is érdemes eltérni a tradicionális lehetőségektől. A felezett, lakozott, íves aljú fél fatörzs igazán impozánsan mutat, ráadásul tisztán tartani is egyszerűbb, mint az üveg társait.


Az egyik legfontosabb berendezési tárgynál sem kell ragaszkodni a már megszokott anyagokhoz. Napjainkban, így egy kissé borsos áron, de már márványból, vagy fából készült fürdőkádat is választhatunk, melyhez ugyanúgy hozzá tudjuk kapcsolni a vizes rendszereket, nem kell vödörrel teletölteni. Ha azonban a pénztárcánk nem teszi lehetővé a dézsa vásárlását, a régi kádinkat is „rejthetjük”faburkolatba. Ha 3-4 lépcsőt is készítünk az emelvényre, akkor olyan lesz, mintha egy apró, beltéri medencénk lenne.

 

Legegyszerűbb

 

Két olyan dolog is van, amivel egyszerűen tehetjük a fürdőnket természetközelivé. A tervezésnél válasszunk nagy, a kertre néző ablakokat, hogy a látvány minél jobban betöltse a szobát. Persze arra azért vigyázzunk, hogy a fürdésünk ne vetekedjen egy színházi előadással a nézők számának tekintetében.
A másik egyszerű, mindenki számára elérhető megoldás, ha annyi zöld, cserepes növényt, és vágott virágot teszünk a helyiségbe, amennyi csak elfér anélkül, hogy a mozgásunkat zavarná.
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia