szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Toszkán rozmaringos frittata

Szépzöld, 2013. febr. 14.


Amit a toszkán emberek is ugyanolyan jól művelnek, mint mi, az a sütés-főzés. Egy firenzei főzőiskolában lestük el a következő receptet.

Toszkán rozmaringos frittata

Elkészítési idő 45 perc.

 
Hozzávalók 6 személyre:
4 db tojás
4 db burgonya
extra szűz olívaolaj
rozmaring
40 ml tej vagy tejszín
100 g parmezán (ezt mi praktikus okokból más sajttal helyettesítettük)
125 g mozzarella

fekete bors
tetszés szerinti szalámi kolbász


A krumplit kockázzuk fel (ha gyorsítani szeretnénk az elkészítési folyamaton főzzük kicsit előre) és bő olívaolajban süssük ropogósra, úgy hogy a rozmaringot adjuk hozzá. Javasolt 15 percig fedő alatt sütni, majd 35 percig fedő nélkül.


Eközben a tojást keverjük össze a tejjel/tejszínnel, sóval, borssal és a parmezánnal. Ha átsült a krumpli és már ropogós, akkor a tojást és tetszés szerint a kolbászt/szalámit öntsük rá. Ezután a tetejére helyezzük rá a mozzarelát és süssük teljesen át, ami kb. 5-8 perc.


Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikk:

Varázskonyha - Mézkrémek és mézes szörpök

Nyúlgerinc borókamártással

 

Vendéglátónknak Constanzának szebben sikerült a rozmaringos frittata, de a jövőben szorgalmasan gyakorolni fogunk...




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia