szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Totális gyomirtás ebben a szárazságban?

lothlory     2 531 napja     300 megtekintés
Üdvözletem!
Ősszel szeretnénk a kertünket füvesíteni. Most szinte csak gyom van, de az rengeteg. Úgy gondoltam, hogy a nyáron elkezdjük a totális gyomirtást, tavasszal elmentem a helyi gazdaboltban és ott Medallon Premium-ot adtak erre a célra. Tavasszal, nyár elején nem volt idő foglalkozni vele, de most már nekilátnék.
Mivel nagyon nagy a szárazság, így nem tudom, hogy mit tegyek, mert azt olvastam, hogy szárazságban nem érdemes gyomot irtani.
Sok gyom ki van száradva, de jócskán van még és ha esne az eső a kiszáradt gyomok is újraélednének.
Hát nem tudom mit tegyek, hogy ősszel lehessen füvesíteni.
Tudna valamilyen tanácsot adni?
0
0
szavazat


4 HozzászólásCzinege Erik
2013. aug. 08. (2 528 napja)
Igen, mindenképpen érdemes, de a totális hatású gyomirtók között is vannak eltérések. Az egyik legjobb Roundup Mega, ami igen könnyen felvehető, még aszályos körülmények között is, amikor a növény bőrszövete megvastagszik, hiszen védekezik a meleg ellen és próbálja a párolgási veszteségét minimalizálni. A permetezést azonban érdemes kora reggel elvégezni, így lesz ideje a permetező szernek bejutni a növénybe. Talán hétvégén már hűvösebb lesz és lesz egy kis eső is, így a talajmunkát is el tudja majd kezdeni. Fontos, hogy augusztus végéig vesse el a füvet, mivel egyébként nem lesz ideje megerősödni. Üdvözlettel: Czinege Erik
lothlory
2013. aug. 05. (2 531 napja)
Hát tényleg nagy a szárazság. A föld kőkemény, rotációs kapa kizárva!
Az én öntözőberendezésem: slag. Nem lehet annyit locsolni, hogy rotációskapálni lehessen most.
A kérdés, hogy érdemes-e MOST, ebben az irdatlan szárazságban gyomirtózni????????
ÉS jó-e a gyomirtó, amit adtak nekem????
Kis Kertész
2013. aug. 05. (2 531 napja)
A szárazság nem rontja a gyomirtás hatásfokát? Nem gazdaságosabb ha zöld a gyom és jobban felszívódik a gyomirtó szer?
Czinege Erik
2013. aug. 05. (2 532 napja)
Igen, mindenképpen el kell kezdeni a gyomirtást. Javaslom, hogy a gyomirtás után rotációs kapával menjen rá a területre. Ha már működik az öntöző berendezése, akkor érdemes néhányszor megöntözni, majd a gyomok megjelenése után, újra gyomirtani.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.