Túrógombócos leves
Sulyok Józsefné, 2009. nov. 23.
Egy edénybe felteszünk fél evőkanálnyi zsiradékot, mikor felolvadt, 1 fej apróra vágott vöröshagymát, vagy hagymapürét teszünk bele, egy kicsit pirítjuk a zsiradékon.
Majd meghintjük őrölt pirospaprikával és felöntjük vízzel. 1 csokor petrezselyemzöldet, 1-2 szál zellerlevelet cérnával összekötözgetünk, (így majd könnyebb lesz eltávolítani) beletesszük a lébe, amit ízlés szerint megsózunk, illetve delikáttal ízesítünk. Amíg a leves felfő, elkészítjük a gombócokat.
½ kg tehéntúrót összekeverünk egy kevéske sóval, 1,5 dl búzadarával, 2 evőkanál liszttel, 2-3 egész tojással. Esetleg apróra vágott petrezselyemzöldet is tehetünk a masszába. Mikor jól eldolgoztuk, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, amit lisztezett deszkára kirakunk.
Ha ezzel készen vagyunk, a leves is felfőtt, a gombócokat kanál segítségével a lébe belerakjuk. Néha óvatosan kavarjuk meg, és addig főzzünk, míg a gombóc puha nem lesz. Hogy egy picit sűrűbb legyen, tejfeles habarást teszünk bele.
Kapcsolódó cikk:
Babos hús
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Könyvek
Fórum
Kapcsolódó könyv:
Házi készítésű tejtermékek
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.augusztus 08., hétfő / 14:23