Túrótorta vegyes gyümölccsel
Szépzöld, 2009. okt. 07.
Szászné Lévai Bettina finom receptje, sok-sok képpel illusztrálva.

Hozzávalók: 6 tojásos piskóta, 75 dkg túró, 25 dkg Rama margarin vagy vaj, 25 dkg + 3 ek porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejszín, 1 cs. zselatinpor, vegyes gyümölcsök.
Előkészítés: 6 tojásból 6 ek cukorral és 6 ek liszttel piskótát sütünk, a formában hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A margarint habosra keverjük, és apránként beleszitáljuk a porcukrot, majd a vaníliás cukrot. Az áttört túrót és a citromhéjat is beleforgatjuk. Ha túl sűrű a masszánk, tejföllel hígíthatjuk és ha kell, utána ízesítjük.
A piskótát két vágással 3 részre vágjuk és rétegenként a krém harmadával megkenjük. A harmadik résszel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
A zselatint a leírás szerint elkészítjük. Amíg hűl, kirakjuk a torta tetejét gyümölcsökkel, majd a zselatinnal bevonjuk.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és a tortát kidíszítjük vele.
Kapcsolódó cikk:
Mandulás puszi
Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Szaktanács
Fórum
Kapcsolódó könyv:
Mézesbábok, sütemények
Facebook Twitter GoogleStartlap
2020.december 09., szerda / 19:14