szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Uborka ruszli

Mayerné Borics Erzsébet, 2010. aug. 09.


Aki szereti a ruszlit, hasonló élményben lehet része, ha elkészíti ezt a különleges savanyúságot. Uborkából és hagymából.

Uborka ruszli

2,5 l üveghez a felöntő lé az alábbi mennyiségekből áll:

1 l víz, 2 evőkanál só, 5 evőkanál cukor. 10 szem feketebors, 1 kávéskanál mustármag, 2 db babérlevél, 2,5 dl 10%-os ecet, 1 teáskanál szalicil.
Ezeket összeforraljuk.

 

Hagymából fél kg kell szeletelve. Uborkából, amennyivel az üveg megtelik.

 

Az uborkát hámozás után hasábokra vágjuk. Lehetőleg azonos nagyságúakat válasszunk, vagy vágjuk le. Az üveg aljára terítünk a szeletelt hagymából, majd az uborkákkal hosszában (állítva) megtöltjük az üveg belsejét. Rétegezve ezt addig folytatjuk, amíg megtelik. Tetejére hagyma kerüljön.

 

A forró lével felöntjük. A tetején hagyjunk helyet a szójaolajnak. Ha ez nincs, természetesen más olaj is megfelel.

Lezárjuk. Kb. 3-4 hét múlva már fogyasztható. Tekintettel arra, hogy nincs benne kén, hajlamos a barnulásra. Érdemes elfogyasztani mielőtt ez megtörténne.

 

Kapcsolódó cikk:

Kovászos uborka

Savanyíiási ABC
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia