szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültetési naptár: augusztus

Sulyok Józsefné, 2012. júl. 11.


Ez a legjobb időszak, hogy díszcserjéket szaporítsunk. Vágjuk 10-20 cm-es, félfás csúcshajtásokat, távolítsuk el az alsó leveleket, és tűzdeljük be a szemcsés homok és tőzeg keverékével megtöltött ládába. Tegyük a ládát félárnyékos helyre és tartsuk a földet mindig nyirkosan.

 

Ültetési naptár: augusztus

Balkon


A medvetalp-kaktusz tavasszal nyílt sárga virágaiból mostanra már majdnem érett termések sorjáznak a levélalap szélein. Nagyon finom csemegéről van szó, de kesztyűs kézzel szedjük le a terméseket. Télen vigyük be az erkélyről, és teleltessük hűvös pincében. Minden korábban ültetett növényünk most is dúsan virágzik, de a nagy meleg miatt a reggel alaposan beöntözött növények délutánra kókadoznak az erkélyládában. Ekkor hideg csapvízzel öntözni nem szabad. Tartsunk mindig 1-2 teli vödör vizet az erkély napfénytől védett részében, és ezzel az állott vízzel öntözzünk. A falra felkúszott növényeket kézi permetezőből annyiszor permetezzük állott vízzel, ahányszor csak bírjuk.


Amire régen vágytunk, most bekövetezhet: kinyíltak az afrikai szerelemvirág égszínkék virágai. Egy virágzaton olykor harminc, tölcséres virágot is láthatunk. A szerelemvirág napimádó növény, ezért tegyük a dézsás növényt a balkonnak arra a részére, ahová leghosszabban süt a nap.


Szobanövények


A selyemmályva most mutatja legszebb arcát: terrakotta, sárga és vöröses árnyalatú virágkelyhei egymás után nyílnak a szobában. A selyemmályvák igénylik az erőteljes metszést, amelynek következtében egyre dúsabbá válnak és egyre több virág fejlődik rajtuk. A metszést tavasszal, a virágzás kezdete előtt ejtsük meg.


A viaszvirágon is megjelentek az illatos, piros közepű, fehér szirmú porcelánvirágok. Ellentétben sok más növénnyel, ennek ne vágjuk le az elvirágzott részeit, hanem várjuk meg, amíg maguktól lehullnak, mert a virágszáron új bimbók fejlődnek. Öntözzük most bőségesen, télen viszont kevésbé.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia