szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültetési naptár: július

Sulyok Józsefné, 2012. jún. 27.


A cserjék közül most a kúszórózsáé a főszerep. Hihetetlen mennyiségben ontja fehér, piros, rózsaszínű és mindenféle színű virágait, a pergola már nem is látszik alatta. Szedjük le az elérhető hervadt és elnyílt virágokat, ezzel meghosszabbítjuk a virágzását.

Ültetési naptár: július

Ott, ahol a szél vagy egy heves eső elszakította a rögzítést, drótozzuk vissza a hajtásokat. Tőosztással és dugványgyökereztetéssel most új növényeket állíthatunk elő harangvirágból, nagyvirágú és futómuskátliból, rozmaringból és még sok évelőből. De semmiről sem késünk le, mert augusztusban folytathatjuk a „növénygyártást”.


Balkon


Az erkélyládában lévő virágokat és dézsás növényeket ugyanúgy magukra hagyhatjuk egy-két hétre az elszáradás veszélye nélkül. Töltsünk meg másfél-kétliteres petpalackokat vízzel, és helyezzük egyenként a virágláda földjére. Tegyünk minden palackba egy megfelelő hosszúságú, nedvszívó textilcsíkot (legjobb a lámpabél), amelyet egy rákötözött kaviccsal rögzítünk a palack alján. A másik végét tűzzük a láda földjébe, a virágtövek mellé. A textilen keresztül folyamatosan vízhez jut a gyökérzet. A dézsás növényeket ugyanígy juttathatjuk vízhez.


Árvácskát feltétlenül csíráztassunk! Mivel ennek magvai sötétben csíráznak, a rászórt földön kívül árnyékoljuk a vetőládát fekete fóliával. Amint kibújnak a növénykék, távolítsuk el a fóliát és szoktassuk hozzá a szabad levegőhöz.

 

Szobanövények
 

Ha nincs, aki gondozza szobanövényeinket, akkor sem kell kétségbeesni, hogy szomjan halnak. Elvégre a zuhanytálca és a fürdőkád multifunkciós tárggyá válhat. Béleljük ki fóliával, és terítsünk szét a kád alján 5-10 cm vastagon vízzel alaposan átitatott, rostos balti tőzeget. Erre a tőzegre helyezzük rá a cserepes növényeket. A növény önálló lesz, annyi nedvességet szív fel a tőzeg rostjaiból, amennyire szüksége van. Ez a módszer természetesen csak akkor jöhet szóba, ha van a fürdőszobának ablaka.
Ilyenkor készíthetünk levéldugványokat krotonból, begóniából és karácsonyi kaktuszból. Szedjünk hajtást és gyökereztessünk homok és nyirkos tőzeg keverékében nebáncsvirágot, borcserjét, golgotavirágot.
 

Kapcsolódó cikk:

Ültetési naptár: június

Virágpompa egész évben 8. - Videókkal
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia