szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ültetési naptár: március

Sulyok Józsefné, 2012. márc. 20.


Virágunk természetesen magból, sarjból vagy hajtásból lesz, az utóbbi kettőt már meglévő növényeinkből állítjuk elő. Most azonban mélyedjünk el a magvetés rejtelmeiben, annál is inkább, mert nem csak izgalmas játék, de így a legkevesebb pénzből is édenkertet varázsolhatunk magunk köré.

Ültetési naptár: március

Mire van szükségünk?


Virágmagokra elsősorban. A tasakon lévő leírás útbaigazítást ad, hogy milyen mélyre vessük ezeket, és a kikelt palántákat milyen tőtávolságra ültessük egymástól. Vető és átültető-földnek vásároljunk palántaföldet. Szükségünk van továbbá edényekre, amelyekbe a magokat elkeverjük. Ehhez használhatunk cserepet, faládát, kiürült tejfölös-poharat, fagylaltos-dobozt stb. Fontos csupán, hogy az ültető-edénynek legyen alul kifolyónyílása. Ha nincs, vágjunk ki az alján néhány milliméteres lyukakat.


Most márciusban vethetünk egynyári és évelő virágmagokat, amelyekből legkorábban április végén, de májusban, júniusban és az utána következő hónapokban – hónapokon át – már biztosan lesznek virágzó töveink az erkélyen és a kertben. Jut belőlük ágyásszegélybe, sziklakertbe, az utcai előkertbe és a szomszédságnak is. A választék gazdag, a következő virágmagokat vethetjük most el:


Szalmavirág, tátika, bojtocska, mályvarózsa, körömvirág, díszparéj, kakastaréj, harangvirág, hamvaska, klárcsi, lepkevirág, szarkaláb, szegfű, fátyolvirág, tatárvirág, nebáncsvirág, hajnalka, szagos bükköny, nyári viola, lobélia, borzaskata, petúnia, díszfű, lángvirág, porcsin, paprikavirág, rezeda, korallcseresznye, sarkantyúka, bársonyvirág, rézvirág, vasfű.
Palántákat a balkonládába!


Aki nem érez elég bátorságot a magvetéshez, vagy nincs ideje, az vásárolhat pacikon virágpalántákat, amelyeket azon nyomban beültethet az erkélyládába. Az alább felsorolt növények elviselik a gyengébb fagyokat, hamar kiültethetők:nefelejcs, százszorszép, jácint, sárga viola, árvácska, habszegfű, kankalin.

 

Folytatás: az áprilisi teendőkkel

 

Kapcsolódó cikk:

Kertészkedjünk okosan!

Újra a begóniákról

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia