szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Utánozhatatlan gyerekszoba fillérekből!

Scheftsik Tamás, 2013. nov. 06.


Legyen különleges a szobája minden gyereknek!

A gyerekszoba más, mint a ház többi helyisége. Nem azért, mert gyerek lakja, hanem azért, mert számára ez az a hely, ami csak az övé, az ő birodalma. Itt játszik, itt tanul, itt tölti az ideje egy jó részét, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a szoba kialakítása.

Utánozhatatlan gyerekszoba fillérekből!

Ha egy kicsit különlegessé szeretnénk tenni, akkor nem kell sokszázezret rááldozni, elég egy kis ötletesség, és néhány apróság.

Tematika

Ahhoz, hogy a gyerkőc jól érezze magát a saját szobájában az is kell, hogy az az ő ízlését tükrözze. Ehhez persze kell egy kis idő, hiszen nem tudhatja egész kicsi korától kezdve, hogy mit is szeretne. Mindenesetre, ha már ez megvan, akkor érdemes tematikusan kialakítani a szobát. Hogy mikkel játszhatunk? Díszekkel, és bútor kiegészítőkkel. Magukat a bútorokat nem igazán érdemes a tematikának alárendelni (például tini ninja teknőcös szekrényeket beszerezni), mert nagyon nehéz, és drága lesz a csere, ha a csemeténk már nem is kedveli annyira az adott hőst, vagy figurát.

A bútorokon változtatni huzatokkal is remekül tudunk, de ha van egy kis kézügyességünk, akkor furnérlappal, és némi festékkel is csodákat művelhetünk. Egy sablon segítségével vágjuk ki a kiválasztott mintát, és fessük meg a színeket. Hogy mi lehet a minta? Ez attól függ, mint szeret a lurkó, és hogy fiú vagy lány. Ha nagyon nincs ötletünk, akkor dolgozzunk azokból a mesékből, amiket a kicsik nagyon szeretnek. Egy vonat, egy hintó, esetleg egy szuperhős figurája vagy egy póni szinte minden esetben célba talál, de ettől teljesen el is térhetünk. Sőt, az alkotó folyamatban (legalábbis a festésbe) a lurkókat is bevonhatjuk.

A másik nagy alakítási lehetőség a fal. Ez nem olyan drága, főleg ha magunk dekoráljuk, csak sok időt vehet igénybe. De garantáltan nagy hatással lesz a szoba egészére. Itt is nagy szabadságunk van, azt tekintve, hogy mit is szeretne a gyerek. Ha egy nagy erdőt festegetünk, sok fával, akkor jöhetnek is a kis tündérek és a törpék, mókusokkal, apró mesevilággal, amihez a kiegészítőket és a huzatokat is kapcsolhatjuk, gombák, fatuskók, és más erdei apróságok képében. De lehet városi házak, felhőkarcolók sora is, ahol Pókember az úr. A hőst sablon alapján érdemes elkészíteni, hiszen kevesen rendelkeznek annyira jó kézügyességgel, hogy ne hasson furán.

Hinta, bunker, mászóka

Azzal is nagy hatással lehetünk a gyerekszoba hangulatára, ha olyan dolgokat teszünk bele, amik elméletileg nem igazán ide tartoznak. Ilyen például a hinta, amit meglepően egyszerű feltenni. Csupán meg kell keresni, hogy hol fut a plafonban a gerenda, és ott megfúrni a falat. Ezután már csak a hintát kell rögzíteni, és készen is vagyunk. Érdemes úgy megoldani a játék felhelyezését, hogy azt mi könnyen le is tudjuk venni, hiszen elképzelhető, hogy útban lesz. De az is jó megoldás, ha félre lehet húzni, így nincs útban, ha mást szeretnénk csinálni.

Különleges hatása lehet egy mászókának is. Persze nem olyanról van szó, amit a játszótéren is lehet látni, mert az egy kicsit nagy lenne, de azért a kisebb kivitelek igen is használhatóak. Itt is nagyon fontos, hogy hogyan is helyezzük be őket a szobába. Mindenképpen le kell rögzíteni a mászókát, és az is jó, ha nem túl magas, nehogy gondot okozzon. Ne felfelé, inkább széltében „építkezzünk”, mert akkor nem lehet nagy baj abból, ha a kicsi szeleburdi módon játszik.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia