szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Vigyük be a tavaszt a lakásba!

Sulyok Józsefné, 2015. ápr. 01.


Krókusz, jácint, nárcisz. Ha rájuk nézünk, máris jobb kedvünk lesz. Tegyünk a párkányra, az éjjeliszekrényre is jut.

Vigyük be a tavaszt a lakásba!

Konyhába

Nárcisz: a jácintnál ellenállóbb növény. Elhagyhatjuk a naponkénti vízpermetet, ám a földjét tartsuk nyirkosan. Minél hűvösebb helyre tesszük, annál hosszabb ideig virít. Elvirágzás után vágjuk le a virágok szárát, és ne öntözzük tovább! Miután a levelek teljesen elszáradtak, vegyük ki a hagymákat, és tegyük szellős, árnyékos helyre őket, ahol utóérnek, és alkalmassá válnak az őszi hajtásra.

Fürdőszobába

Krókusz: bármit megtehetünk vele, biztonsággal virágzik minden évben a lakásban. Fukaron locsoljuk, mert a túlöntözés káros neki. Virágzás után szüntessük meg teljesen az öntözését, és miután minden föld feletti része leszáradt, szedjük ki a hagymákat a cserépből és tároljuk szellős, hűvös helyen.

Hálószobában

Jácint: Tegyük világos, de napsütéstől védett helyre. Számára a 12-15 fokos helyiség lenne ideális, de ha ilyen nincs, elviseli a szobahőmérsékletet. Öntözzük meg 2-3 naponként, és ha száraz a szoba levegője, reggel permetezzük állott vízzel. Ha ezt elfelejtettük, pótolhatjuk délután, de este már semmiképpen se érje permet, mert akkor elszaporodhatnak rajta a kártevők. Az elvirágzott szárat vágjuk le, de ne hagyjuk abba az öntözést addig, míg a levelek el nem száradtak!

Saját hagymából, jövőre

Tavasz végére minden hajtatott virágunk hagymája megpihen, hogy felkészüljön a következő évi virágzásra. Nem ördöngös dolog a hajtatás, próbálkozzunk meg vele, mert így a téli hónapokban folyamatosan, hétről hétre, hónapról hónapra tavaszi illatokat és hangulatot csempézhetünk a lakásba.

Kapcsolódó cikk: Tavasz a növények szemével

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!