szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Virslivariáció

Sulyok Józsefné, 2011. máj. 02.


Levelestésztába göngyölt virsli

 

Akár vendégváró falatkáknak is nevezhetnénk. Általában mindég tartunk odahaza virslit, jobb esetben leveles tészta is van a hűtőszekrényben.

Virslivariáció

A leveles tésztát kicsomagoljuk és derelyemetszővel hosszú csíkokat vágunk. Ha olyan a leveles tészta, ami egyben van, előbb kinyújtjuk és aztán vágjuk fel csíkokra. A virslit nem kell megfőzni, hanem rögtön rátekerhetjük rézsútosan a leveles tészta csíkokat. Egymás mellé berakjuk a tepsibe. Tehetjük egész közel egymáshoz, mert inkább össze fog sülni, mint megdagadna. A tepsit nem kell kikenni, mert a tésztából sül ki annyi zsiradék, hogy nem fog leragadni. A tetejét felvert tojással megkenjük, szórunk rá reszelt sajtot és betesszük a sütőbe, aranysárgára sütjük.

 

Ha maradt ki leveles tészta derelyemetszővel ujjnyi hosszúságúakat vágunk, a tetejét szintén megkenjük tojással, megszórjuk egy kevés sóval, reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Majd kisütjük.
 

Kapcsolódó cikk:

Káposztás bableves




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim

2020.június 16., kedd / 21:15

Van-e remény, hogy növényem újra kihajtson?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia