Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
wuxal Super Örökzöld 1l
4.190 Ft
Menny.:db

wuxal Super Örökzöld 1l

4.190 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 472 Ft
Várható szállítás: 2024. április 18.

Leírás

Levélre permetezve és talajon át öntöző vízbe adagolva kiválóan alkalmazható tápoldat a zölden díszítő növények tápeleminek utánpótlására. Tűlevelű növények, tuják, örökzöld cserjék a kerti talajtípusok szerkezetére kevésbé érzékenyek, mint az ideális összetételű és harmonikusan felvehető tápanyag szolgáltató képességű talajra. A nitrogén, foszfor, kálium megfelelő arányú jelenléte mellett még fontosabb a mozdítható mikroelem tartalom. Ezek a kis mennyiségben jelenlévő elemek meghatározzák a levélzet ideális alaki fejlődését és nagy hatással vannak a dísz bogyók és hajtások színesedésére. Hiányukban a levélzet deformálódik, megbarnul, elpereg. A Wuxal® Super Örökzöld rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható az örökzöld növények teljes specifikus ásványi anyag szükséglete. A tápoldat kiemelkedően magas arányban tartalmazza a zöld növények ideális makro, mezo és mikroelem igényét, felvehető formában. A tápelemekkel jól ellátott vegetáció erőteljes gyökérzettel, vitális levélzettel és megújuló új hajtás koronával rendelkezik, megneveli a díszítő termését! A téli időszak alatt jelentősen megnő a faggyal szembeni állóképessége.
Örökzöldjeink táplálására adjunk 10 liter vízhez 10–20 ml anyagot fél/egy kupaknyit, 0,1–0,2-os oldatot készítsünk. Áprilistól októberig 14 napos időközönként öntözzük be vagy permetezzük be a növényeket. Téli időszakban elegendő egy alkalom. Fiatal kis növényeknél felezük meg a kijuttatandó adagot. A megadott dozírozást ne lépjük túl. Beöntözésnél igyekezzünk az oldatot a növény lombkoronája által fedett területre arányosan szétosztani. Növényvédőszerrel alkalmazva végezzünk keverési próbát és vegyük figyelembe a használati utasítását.

Hatásmód

A növények szervezetét felépítő szükséges makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet és virágzat, termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozza, elősegíti a helyes vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A réz és a cink örökzöldek szempontjából meghatározó a mikroelemek közül.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.